Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Hvilested
Del
«Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn.» Matt 5:9

Hvorfor alt dette snakket om Guds fred? Hans mål med deg er at du skal være et hvilested for hans Ånd. Allerede mens hans fred finner plass i deg, er du et fredens sted for andre.

Du som har tjent mennesker gjennom mange år, og vist dem Jesus. Tenk over at hver gang har Jesu fotspor gått gjennom deg. Mange Jesu fotspor gjør deg til et sted for fred.

Vær stille for det. Ikke bare løp mellom oppgavene. Stopp opp og gi ære til Ham som steg for steg gjorde deg til et stille sted. Han bor i deg. Å tjene andre er å bære hans nærvær ut i verden.

Det så kanskje ikke så rolig ut alltid. Jesus setter mennesker på valg. Men når møtet med Jesus skjedde, ble det en stillhet og fred bortenfor hva denne verden kan gi.

Ofte var det kan hende ikke så flott og synlig heller. Du følte deg kanskje for det meste svak, og mer i behov for hans nåde enn dem du hjalp. Men Bibelen slår fast at akkurat der hviler Gud.

Å legge ned sitt liv for Gud er å gi freden plass. Guds fred er plasskrevende. Uro og ambisjoner må vike. Før du gjør fredens gjerninger, er du hos Ham som er din fred. Guds Ånd hviler over deg, selv midt i stormen. Herfra viser han deg hva du skal gjøre.

andakt,sverre h. skilbreid