Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Underkjølt regn
Del
Guds ord er på ingen måte norsk vinterregn. Det har en enorm kraft til å vinne over all kulde.

«For lik regn og snø som faller fra himmelen og ikke vender tilbake dit før de har vannet jorden, gjort den fruktbar og fått den til å spire … slik er mitt ord som går ut av min munn: Det vender ikke tomt tilbake til meg, men gjør det jeg vil og fullfører det jeg sender det til.» (Jesaja 55:10–11)

Det finnes et værfenomen som mange frykter. Underkjølt regn. Det regner, men på bakken er det kaldt. Når regnet når bakken, fryser det og blir et tynt islag, ofte ikke lett å se. Det er farlig både for kjørende og gående.

Det kan regne gode ting på oss fra Gud. Guds ord skulle tine opp vår ufred. Men til tider kan det være så kaldt innvendig, at det føles som underkjølt regn. Det gode fryser tilsynelatende til is.

Underkjølt regn varsles for at vi kan være på vakt. Når det som skulle være Guds fred, bare gir ufred, skal vi være realistiske. Det er vår egen eller andres kulde som forvrenger. Vi behøver ikke å kalle det for Gud.

Men vi skal aldri slå oss til ro med dette værfenomenet. Jesus har vunnet over mørke og kulde. Guds ord er på ingen måte norsk vinterregn. Det har en enorm kraft til å vinne over all kulde.

Les det sterke løftet øverst fra Jesaja 55, om igjen. Løftet er gyldig fordi Jesus gav sitt liv.

sverre h. skilbreid,sverre h skilbreid,andakt