ANDAKT: «Å følge Jesus betyr i
...
ANDAKT: «Å følge Jesus betyr ikke alltid fred i omstendighetene. Men der Han er, er det likevel fred.» Foto: Adobe Stock
Følg freden
Del

Ikke bare gir Jesus fred, han er fred. Det er en del av personligheten og atmosfæren som omgir ham. Hvis vi vil følge ham, skal vi se etter freden hans.

«Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden», sier Jesus et annet sted. (Matt 10:34) Men da handler det om kampen omkring å ta imot Guds rike.

For dem som har valgt Jesus, er han fred. Men ikke nødvendigvis den samme freden som er i omstendighetene. «Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir», sier Jesus. (Joh 14:27)

Når Jesus møter disiplene etter oppstandelsen, sier han. «Fred være med dere!» (Luk 24) Paulus fortsetter å formidle samme hilsen fra Jesus i brevene sine. «Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus!»

Å følge Jesus betyr ikke alltid fred i omstendighetene. Men der Han er, er det likevel fred. Selv når hellig uro driver deg. Når du lurer på veien, er spørsmålet ofte: Hvor er Jesu fred?

Å være født på ny, er å bære Jesu fred på innsiden. Det gjelder hans eget nærvær. Derfor er det så vanskelig for mange kristne å gjøre noe de ikke har fred for. Det kan ta tid å lære å vandre etter denne freden. Men å utforske den, er å bli bedre kjent med Ham.

andakt,fred,sverre h skilbreid,jesus