Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Fred med Gud
Del
«Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.» Romerne 5:1

Andaktene framover skal handle om Guds fred, fra forskjellige perspektiver. Vi begynner med det viktigste, fred med Gud.

Ufred på innsiden er kjent for mange. En del av tilværelsen, vil noen si. Noen forsøker å slutte «fred» med at ufreden er der. Men det er ikke så lett, når ufreden er på offensiven. Andre kjemper mot ufreden.

Veldig mye godt og riktig kan gjøres for en større indre fred. Men Bibelen snakker om en dypere fred enn den man får ved å rydde opp på innsiden.

Mange har opplevd fred med Gud. En Gud som de kanskje ikke en gang visste at fantes. En sak, et regnskap ble gjort opp, og så ble det grunnleggende stille. Joda, mye ufred kan fremdeles være der, men dypest ble det fred.

Den går dypere enn følelsene, og er festet et sikkert sted. Saken og oppgjøret handler om å bli tilgitt av Gud. Å bli regnet som rettferdig, selv om du ikke er det. Tenk at den dypeste freden gjelder dette.

Om verden forlengst har blitt «selvstendig» og mener vi ikke behøver Gud, så er Han like sann. Fred angår din relasjon til Ham. Fred fordi du tar imot og tror det Jesus gjorde ferdig en gang for alle.

sverre h. skilbreid,andakt