Gjelden er slettet

I forbindelse med høsttakkefesten i år betalte menigheter i USA ut gjeldsofre:

«Ha en fantastisk høsttakkefest. Vi vil bare si at gjelden din er ettergitt», stod det på et kort som ble sendt ut til 6000 familier i den amerikanske delstaten Illinois.

Kortet var undertegnet av flere menigheter i storbyen Chicago. Dagen skrev en sak om dette, og vi plukker litt fra den: «Når menigheten skriver dette så tenker de ikke bare teologisk. Sammen har de betalt over 50 millioner kroner i medisinsk gjeld for de fattigste av de fattige.» Det finnes eksempler på menigheter som har satt av penger til feiringer og markeringer, men som i stedet har ettergitt gjeld med disse pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Memorial Episcopal Church i Illinois fikk ettergi 40 millioner kroner i gjeld i forbindelse med sitt hundreårsjubileum. Pathway Church, som har flere kirker i og rundt Wichita i delstaten Kansas, brukte hele sitt påskebudsjett til å betale medisinsk gjeld.

Hvilket eksempel! Hvilken fantastisk praktisering av Guds kjærlighet – og hvilket fantastisk bilde på Ham som kom som et lite barn i Betlehem og endte opp som et soningsoffer på Golgata. Kolosserbrevet 2,14 sier: «Gjeldsbrevet som gikk imot oss på grunn av lovens bud, strøk han ut og tok det bort ved å nagle det til korset.»