ANDAKT: «Det finnes ingen stør
...
ANDAKT: «Det finnes ingen større glede og velsignelse enn å erfare hvilen i Gud», skriver Ivar Gjerdi. Foto: Adobe Stock
andakt
Tunge byrder
Del
«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» Matt 11.28

Alle trenger og lengter etter hvile for kroppen, og mest av alt trenger vi hvile for sjelen. Jesus innbyr oss til å legge av oss byrdene, og legge det over på ham, slik at vi virkelig kan få hvile.

Dypest sett er det syndene vi skal få bekjenne og legge av oss. David var også opptatt av stillheten hos Gud og hvilen ved Guds hjerte. «Bare i håp til Gud er min sjel stille, min frelse kommer fra ham.» Salme 62,2.

Det finnes ingen større glede og velsignelse enn å erfare hvilen i Gud. Når det er travelt og urolig omkring oss er det ofte vanskelig å bli så stille at Gud kan få oss i tale.

Salmisten viser rett vei. David peker på det faktum at det er i håp til Gud at hans sjel finner den stillhet som alle dypest sett lengter etter. Den beste hvilen for sjelen er å hvile i Gud. Gjennom Ordet og bønnen møter Gud dem som blir stille for ham, og som åpner seg for hans livgivende krefter.

Jesus har lovet å gi oss en hvile der vi slipper å bære på en tung syndebyrde. Han vil lede oss og hjelpe slik at byrdene og oppgavene blir lettere å bære.

«Takk at du tok mine byrder, Eit høgfjell av skuld og av skam. Du bar det på skuldrene dine, Du skuldlause sonofferlam.» Trygve Bjerkrheim

andakt,salme,jesus,ivar gjerdi,hvile