Bare et skritt

Noen ungdommer drev gjøn med en predikant, og stilte ham et spørsmål som nok kunne oppfattes som spottende: «Unnskyld, men du kunne ikke si oss hvor langt det er til himmelen?»

Et slikt spørsmål ville kunne skape forskjellige reaksjoner, men denne predikanten opptrådte rolig og verdig og ga følgende svar: «Dit er det bare et eneste skritt. Vil dere ta det nå?»

Hva de unge tenkte og hvilke reaksjoner de ga tilbake vites ikke. De burde i hvert fall ha fått litt å tenke på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om vårt forhold til himmelen og Guds Sønn, Jesus Kristus skriver Paulus, «Men vi har vår borgerrett i himmelen, og derfra venter vi frelseren, Herren Jesus Kristus» Fil. 3,20.

En ung gutt ble spurt av en eldre mann, som var ukjent på stedet, om han ville vise ham veien til stasjonen. Gutten forklarte nøyaktig hvordan han skulle gå, men han hadde også noe mere på hjertet, og fortsatte: «Og veien til himmelen er Jesus.» Et frimodig vitnesbyrd av en ung gutt! En tankevekker også for mannen. La oss frimodig vitne om Jesus som veien, sannheten og livet.

«Kun et skritt, kun et skritt du som tvilende står, og som vet at det ikke bær hjem. Det vil åpne deg vei, det vil vinne deg år. Fylt av fred det vil føre deg hjem. Kun et skritt over grensen fra verden til Gud. Har du mot, har du mot til å ta det helt ut – et skritt i fra verden til Gud.» Utseth.