ANDAKT: «Jesus handler ikke li
...
ANDAKT: «Jesus handler ikke likt i alle situasjoner. Han gir individuell behandling og taler et språk den døvstumme forstår». Foto: Adobe Stock
andakt
Jesus handler
Del
Jesu handlemåte viser at Gud taler til mennesker gjennom ulike sanser. Både syn, hørsel, smak og følelse kan ta imot guddommelige budskap og signaler. 

«Han stakk fingrene i ørene hans, tok spytt og berørte tungen hans. Så løftet han blikket mot himmelen, sukket og sa til ham: «Effata!» – det betyr: «Lukk deg opp!» Straks ble ørene hans åpnet. «Alt han har gjort er godt. Han får døve til å høre og stumme til å tale.» (Mark. 7).

Det handler om Jesus og den døvstumme. De kunne ikke kommunisere ved hjelp av ord, og derfor bruker Jesus en form for tegnspråk. Ved å stikke fingrene i ørene, og spyttet på den stummes tunge.

Denne Jesu handlemåte viser at Gud taler til mennesker gjennom ulike sanser. Både syn, hørsel, smak og følelse kan ta imot guddommelige budskap og signaler.

Jesus handler ikke likt i alle situasjoner. Han gir individuell behandling og taler et språk den døvstumme forstår. Og ved å rette blikket mot himmelen – «Effata – lukk deg opp» – forteller Jesus at han har sin makt fra Gud.

Ørene ble åpnet og tungen løst. Nå kunne mannen ta i bruk sanser i en ny verden av lyder. Slik handler Jesus. Folk sa: «Alt han har gjort er godt.»

andakt,effata