Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Sannhetens vei
Del
«For vi makter ikke noe mot sannheten, bare for sannheten» (2 Kor 13,8).

Løgnen er et av de fremste virkemidlene for de kreftene som sverger til mørket. Sannheten er et lysets våpen som avslører mørket og setter fri. Fordi Paulus hadde overgitt seg til lysets krefter hadde han ingen motstand i seg. Sannheten utrustet ham til å stå løgnen imot. Forførelser og konspirasjoner er giftige uttrykk for mørkets makt. Sannheten er motgiften.

Men det er langt lettere å fordreie sannheten enn å motstå den. «Har Gud virkelig sagt?» Forførelsen åpnet opp for menneskets egne, kreative løsninger. Vi ønsker både å kontrollere egne behov og bli som Gud. Men Gud hadde en annen løsning i møte med menneskelig svakhet. Korset ble veien til frihet for hvert menneske som vil kjenne Sannheten og følge Korsbæreren.

Den største forløsningen et menneske kan oppleve er friheten fra synden og dens drabanter – skyld og skam. Deretter kommer frihet fra seg selv. Jesu blod og hans kors er veien ut i begge tilfeller.

Da mister også den onde sitt grep på sjelen og frykten for døden må vike for gleden over evig liv og salighet. Her er det plass i teksten for et rungende «halleluja» og gjerne et «3x3 hurra» i etterkant. For Jesus har virkelig oppstått og nyheten om hans seier ble bekreftet av Skaperen selv.

terje t konradsen,terje tånas konradsen,andakt