ANDAKT: «Ikke lev etter disse
...
ANDAKT: «Ikke lev etter disse kreftene. Men fornekt heller ikke at de er der. Nettopp da kan du regne deg som død for dem, og si: Gud være takk, ved Jesus Kristus, vår Herre!» Foto: Adobe Stock
andakt
Gud være takk
Del
«Jeg elendige menneske! Hvem skal fri meg fra dette dødens legeme? Gud være takk, ved Jesus Kristus, vår Herre!» Rom 7:24–25a

Det er et menneske vi stadig møter i døra. Når vi minst venter det. I vårt eget hjem, midt i vår hverdag. Mellom dem vi er mest glad i. Og på de frommeste stedene. Og det er oss selv.

Kanskje du med Paulus spontant bryter ut «jeg elendige menneske!» når du møter denne personen. Det er ikke farlig å få den reaksjonen. Det kan tvert imot være nyttig. Bare du leser videre! «Gud være takk, ved Jesus Kristus, vår Herre!» Noen mener at denne personen i Romerbrevet 7 umulig kan være frelst, og i alle fall ikke Åndsfylt. Andre kan si: Jo, jeg har møtt ham ofte.

Jesus forteller om to personer i Tempelet. Den ene takket Gud for hvor from han var. Den andre slo seg for brystet og sa: «Gud, vær meg synder nådig!» Den siste gikk rettferdig hjem, sier Jesus.

I Kristus, er alt nytt. Du som tror på Jesus er virkelig en ny skapning. Men det er i Ham. Slik du er i deg selv, er de negative kreftene fremdeles sterke. Det er forskjellen.

Ikke lev etter disse kreftene. Men fornekt heller ikke at de er der. Nettopp da kan du regne deg som død for dem, og si: Gud være takk, ved Jesus Kristus, vår Herre!

andakt,paulus,den hellige ånd,sverre h skilbreid,jesus