ANDAKT: «En ung mann ved navn
...
ANDAKT: «En ung mann ved navn Philip P. Bliss leste med redsel overskriftene etter ulykken med båtforliset ved Cleveland som vi fortalte om i går.» Foto: Adobe Stock
En sang 
blir til
Del
En ung mann ved navn Philip P. Bliss leste med redsel overskriftene etter ulykken med båtforliset ved Cleveland som vi fortalte om i går.

Men det var først da han hørte D. L. Moody bruke denne historien i en preken at den slo inn hos Bliss og nådde hans hjerte. Moody avsluttet sin sterke preken slik: «Brødre, Mesteren vil ta vare på det store fyret; men vi må sørge for at nedre små lysene holdes brennende.»

Som Philips siden sa til en venn: «… da jeg hørte Mr. Moody bruke dette som en illustrasjon i sin prekenen den kvelden, ropte det i hjertet mitt: – Sannelig, du er like skyldig som mannen i historien. Som kristen skal du være et av de nedre lysene som skinner sterkt, slik at noen stakkars sjeler som kastes rundt på livets hav kan finne sikkerhet og evig liv i det tilfluktssted som Gud har forberedt.»

P. P. Bliss fikk ikke denne historien ut av tankene, og i løpet av en uke hadde han skrevet salmen «Let the lower lights be burning».

Tenker vi over at noen kan være avhengige av oss for å finne veien til Guds rike? Er våre lamper brennende, eller er de sluknet eller tilgriset så de ikke lyser som de skal?

Å, la lyktene langs leia visa klårt den rette veg so ein trøtt og sliten seglar finn den trygge, sikre fred. Norsk tekst: Ingebrigt S. Sørfonn

d.l.moody,andakt,håkon c. hartvedt