ANDAKT: «Så er utfordringen ti
...
ANDAKT: «Så er utfordringen til deg og meg: Bryr vi oss?» Foto: Adobe Stock
Om å bry seg
Del
Bølgene i den enorme innsjøen Erie – nesten et lite hav i seg selv – reiste seg og slo mot basen til det indre fyret nær Cleveland, Ohio.

Fyrtårnholderens jobb var ikke bare å holde lys i det store fyret. Han skulle sørge for å tenne en linje med mindre oljelanterner for å lede skip inn i kanalen mot havnen. Men lysene var ikke blitt tent denne kvelden. Da natten ble dypere, kastet en voldsom storm seg over Erie-sjøen. Disse stormene kunne kaste opp store skip som om de skulle være lekebåter og slå dem mot strandlinjene med fryktelige, dødelige konsekvenser.

Kapteinen ropte inn i mørket mot losen. «Er du sikker på at dette er Cleveland?» «Ganske sikker, Sir», svarte losen. «Men hvor er de nedre lysene?», kom det fra kapteinen. «De er slokket, Sir!» Desperat prøvde den gamle losen å finne veien inn i kanalen uten lysene som skulle ha vært der. Men de klarte ikke å finne den, og det grusomme havet brøt og pulveriserte skipet mot den steinete strandlinjen.

Mange liv gikk tapt den kvelden – alt sammen på grunn av en mann som ikke gjorde jobben sin og tente de livsviktige lysene. Kanskje tenkte fyrvokteren at sjelden hadde noe skip hatt behov for å finne havnen om natten. Hvorfor skulle han da bry seg? Og så lot han være.

Så er utfordringen til deg og meg: Bryr vi oss?

andakt,håkon c. hartvedt,fyrhus,usa,ohio,cleveland