Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Fall etter seier
Del
Etter en stor seier har mange gått på meningsløse tap. 

Foran kvalifiseringskampen mellom Norge og Færøyene i damefotball, ble det norske laget sterkt instruert om å ikke ta for lett på kampen. Spillerne tok dette til seg, og kaptein Maren Mjelde sa også like før kampen at hun garanterte for at det ikke skulle skje.

Ellers finnes det mange eksempler på at folk har feiret seieren for tidlig. Går du for eksempel inn på youtube.com kan du se litt av hvert av det. Friidrettsmenn, syklister og skøyteløpere som hever armene for seier like før mål, men som blir forbigått i siste sekund. Fotball-lag og volleyball-lag som tror de har scoret eller fått poeng, men så har de ikke det likevel.

I dag er idrettsfolk blitt mer bevisst på dette og de snakker nå mest om at de må gjøre arbeidsoppgavene sine skikkelig helt til målet er nådd eller kampen er ferdig. Etter en stor seier har mange gått på meningsløse tap.

Også Bibelen har mange eksempler på det. Elias som i Guds kraft vant en enorm seier på Karmelfjellet, ble like etter motløs og flyktet for dronning Jesabel. Gideon som Gud gav seier med 300 mann, sviktet like etterpå. Saul som var fylt av Guds Ånd, falt da han vek ifra Guds Ord – og Salomo med all sin visdom rotet seg vekk på grunn av uheldig påvirkning av sine hedenske koner.

Måtte vi ta lærdom av dette – både du og jeg.

andakt,inspirasjonskilde,åndelig påfyll