ANDAKT: «Ikke gi opp! Jesus er
...
ANDAKT: «Ikke gi opp! Jesus er en virkelig frelser for virkelige syndere. Vend deg til ham og gi ham rett. Han tar imot deg. Ja, han vil utruste deg til tjeneste, selv om både du og andre har begynt å tvile på at det nytter» Foto: Adobe Stock
andakt
Peters heiarop
Del
I den «skyen av vitner» som Heb 12:1 omtaler, forestiller jeg meg at Simon Peter ble plassert da han døde, år 64.

I gammel folketro heter det at Peter er vokteren som vurderer folks gjerninger når de kommer til perleporten. Det er uten bibelsk grunnlag. Men gjennom det Bibelen forteller (og gjennom brevene hans), er han sentral i flokken som heier på oss (Heb 12:1). Han heier ved å vitne om Guds store langmodighet . For det var nettopp det Peter trengte: En frelser som er langmodig. En som ikke gir opp og forkaster den som om igjen og om igjen sporer av eller forgår seg.

Peters heiarop lyder: Ikke gi opp! Jesus er en virkelig frelser for virkelige syndere. Vend deg til ham og gi ham rett. Han tar imot deg. Ja, han vil utruste deg til tjeneste, selv om både du og andre har begynt å tvile på at det nytter! Gjennom sitt første brev føyer han til: «Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke. Stå ham imot, faste i troen» (1 Pet 5:8–9)!

Merk at han ikke roper: «Stol på deg selv! Vær den du er.» Nei: «Vær fast i troen! Tro på en annen enn deg selv: På Ham som er din frelser og Herre.»

Godt å høre stemmen din, Peter!

andakt,egil sjaastad,peter,vitner