ANDAKT: «Men hun valgte å følg
...
ANDAKT: «Men hun valgte å følge med til Betlehem. Hun hadde overgitt livet i den Guds hender som svigermor No’omi trodde på. «Din Gud er min Gud!» (Rut1:16). Sammen med svigermor etablerte hun seg blant Guds folk». Foto: Adobe Stock
andakt
Ruts heiarop
Del
Noen ganger merker vi fristelsen til å vende tilbake til et liv uten Gud.

Fristelsen kan være nokså reell. «Skal/skal ikke?»

I Bibelen møter vi en ikke-jødisk kvinne som trolig kjente på en lignende fristelse. Hun kunne ha trukket seg fra «løpet», dratt tilbake og funnet seg til rette i Moab. Men hun valgte å følge med til Betlehem. Hun hadde overgitt livet i den Guds hender som svigermor No’omi trodde på. «Din Gud er min Gud!» (Rut1:16). Sammen med svigermor etablerte hun seg blant Guds folk.

Bibelen sier at «vi har en stor sky av vitner omkring oss» (Heb 12:1). Rut vitner ikke om seg selv, men om Ham som hun valgte å ha som sin Gud og tro på. Nå er hun midt i skyen med sin stemme.

Hun opplevde store kriser i livet. Og den første tiden i Betlehem var en prøvelse. Kanskje kom «skal/skal-ikke»-fristelsen tilbake? Men i troskap mot Gud og svigermor sto hun fast på det hun hadde valgt. Gud bevarte og velsignet henne – og hun ble stammor til David og Jesus!

Lytt til hennes heiarop, og stå på!

andakt,rut,betlehem