Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Svikter ikke
Del
Med evig kjærlighet har jeg elsket deg, derfor lar jeg min miskunn mot deg vare. Jer 31:3

Mange steder i Salmene hvor det står oversatt «kjærlighet» på norsk, står det «unfailing love» på engelsk. Det kan oversettes som «ikke sviktende kjærlighet».

Det er noe med ordet på grunnteksten som inneholder denne kvaliteten. Salme 36 er ett eksempel. «Hvor dyrebar er din (ikke sviktende) kjærlighet, Gud! I skyggen av dine vinger søker menneskebarna ly.»

Hvorfor er dette en så viktig side av Gud? Fordi vi lett skaper Gud i vårt eget bilde. Mener vi at en person på jorden er kjærlig, så mener vi at personen er det ofte, stort sett, mange ganger, mer enn det som er rimelig å forvente. Men Gud er mer enn det.

Gud er, forblir det han er. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger, skriver Jakob. Med evig kjærlighet har jeg elsket deg, står det i Jeremia. Derfor lar jeg min miskunn mot deg vare, lyder fortsettelsen. Altså fordi Guds kjærlighet ikke svikter, gir han nåde.

I ditt liv akkurat nå, hva betyr denne forskjellen, at Gud ikke kommer og går med sin kjærlighet, men konstant er kjærlighet? Hva gjør det med din tro, din frimodighet, og din evne til å reise deg og gå videre når du har falt?

inspirasjon,inspirasjonskilde,åndelig påfyll,sverre h. skilbreid,sverre h skilbreid