Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Forførelser kommer!
Del
Han sa til disiplene sine: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men ve den som de kommer fra!» (Luk 17,1).

Alle nye produkter introduseres med en bruksanvisning og en advarsel i forhold til sikker bruk. Trosfedrene og apostlene etterlot oss hellige skrifter som beskriver skaperverket. Bruksanvisningen finnes også der sammen med advarsler om alle farene.

Det verste som kan skje et menneske er å bli forført. Man kan leve hele sitt jordiske liv i troen på noe som viser seg ikke å stemme. Faren for at det kan skje er mye større enn de fleste tror. Derfor bruker både Jesus og apostlene mange ord for å beskrive hvor forførelsene kommer fra og hvordan vi skal gjenkjenne dem.

Forførelser er fiendens åt og agn. Han legger det ut midt i livskrisen når vi trenger svar på krevende spørsmål eller når verdifulle relasjoner står på spill. Reaksjoner på urett, svik i eget og andre liv, udekkede behov, ulykker og alvorlig sykdom kan være indirekte årsaker til at vi biter på kroken som fienden har skjult i agnet eller åtet.

Den som tror at han aldri kan bli forført er i stor fare. Disiplene var alle på veg bort fra sin mester. Men Jesus ba spesielt for Peter om at hans tro ikke måtte svikte – og ble bønnhørt. Fordi Jesus stadig blir bønnhørt er troen også levende på jorden i dag.

andakt,terje t konradsen