Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Ondt, godt eller usunt? (1)
Del
«Men prøv alt og hold fast på det gode. Hold dere borte fra ondskap av alle slag!» (1.Tes 5,21–22).

Bibelen oppfordrer oss altså til å prøve alt, holde fast på det gode, men avstå fra ondskap. Selv om det gode i seg selv ikke er usunt, så kan en ekstrem og ubalansert livsstil likevel ødelegge mye. Den som bare spiser gulrøtter blir syk av det!

Derfor har sunnhet med balanse å gjøre. Når vi rendyrker visse ting så kan vi bli syke. Det gjelder et ensidig kosthold så vel som fysiske og åndelige aktiviteter. Arbeid er sunt, men det kan overdrives. Noen blir stoffmisbrukere, andre arbeidsnarkomaner. Grensene finnes også på det åndelige området. Målet er ikke å bli mest mulig åndelig, men heller å utvikle gudsfrykt.

Bønn og arbeid er begge sunne aktiviteter som øker gudsfrykten dersom Gud forblir vårt fokus. Det onde skal aldri utprøves, men heller avvises. Likevel er ikke alt svart eller hvitt, noe er nøytralt og må først testes. En usunn livsstil er unyttig og foreldre bør lære sine barn en måte å leve på som er bærekraftig.

Åndelig sunnhet forutsetter et balansert liv. Hvile, bønn og arbeid er livets pulsslag. Uten hvilen finner ikke bønnen noe fokus og uten bønn blir arbeidet altoppslukende og rent materialistisk. Balanserte liv gir modning og helliggjørelse som frukt.

andakt,terje konradsen,terje t konradsen,inspirasjonskilde,åndelig påfyll