Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Blodets beskyttelse
Del
Hvordan er det med deg og meg? Er du trygg på at du er under Jesu blod?

Du kjenner sikkert til fortellingen fra 2. Mosebok kapittel 12 om da Israelsfolket fikk beskjed om å stryke blod på dørstolpene slik at de kunne bli berget når Gud straffet egypterne ved å drepe de førstefødte i hvert hus.

Tenk deg så følgende seanse. I en av de israelske familiene er det bare ett barn og følgelig er dette den førstefødte. Gutten har hørt om det som skal skje og er engstelig når han skal legge seg til å sove. Gang på gang spør han faren om det er strøket blod på dørstolpene.

– Ja, det er det ordnet med, sier faren. Men gutten er urolig, våkner igjen og spør om det samme. Faren forsikrer ham gang på gang at det er i orden. Men når gutten enda en gang våkner, tar han sønnen med seg utenfor, så han selv kan se blodet som er strøket på dørstolpene.

Men da kvekker han til. Tjeneren som fikk denne oppgaven har ikke gjort jobben sin. Det er ikke blod på dørstolpene. Nå løper faren etter skålen med blod og stryker det på dørstolpene mens gutten ser på. Da roer gutten seg og legger seg til å sove.

Hvordan er det med deg og meg? Er du trygg på at du er under Jesu blod? Det kan du være om du har tatt imot Jesus og ikke lenger lever i synd. I Johs. 1,12 står det: «Alle som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.»

håkon c. hartvedt,andakt