ANDAKT: «
Jeg gir dem evig liv
...
ANDAKT: «
Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd.» Foto: Adobe Stock
andakt
Våre tider i Guds hånd
Del
– Sett av datoen lørdag 25.11.2045. Da skal OL-helten feire sin 100-års dag.

Slik, litt fritt gjengitt, var en overskrift på en dobbeltside i VG nylig. Idrettshelten mener at han ved å ha et høyt og bevisst mål, manipulere hjernen til å tro det og så leve sunt uten alkohol og røyk, skal han kunne klare å oppnå dette målet.

Samtidig klar over at det kan hende han ikke oppnår det. – Det kan hende at du leser en dødsannonse hvor det står at jeg ble 90. Altså: Jeg klarte det ikke! Men hva så: Det var aldri tvil om målsettingen, sier han.

Når jeg leste dette kom ordene en venn av meg sa til meg for noen år siden: «Det hjelper ikke å leve sunt, Håkon!» Hun og mannen hadde virkelig gjort det. Men så fikk mannen Alzheimer, noe som var bakgrunnen for det hun sa.

I perioder av mitt liv har jeg vært sterkt plaget av angst. I de siste årene har jeg fått hvile i at mine tider er i Hans hånd, som det står i Salme 31,16. Ja, tenk over det: Hvis mine tider er i Guds hånd, hvem kan da gjøre noe med det?

Så jeg ber ikke lenger om et langt liv, men jeg ber om at Gud må gjøre mine dagers tall fullt og trøster meg med at ingen kan rive meg ut av Guds hånd, slik det står i Johs. 10,28:

«Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd.»

håkon c. hartvedt,andakt,alzheimer,johannes åpenbaring