Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Abrek!
Del
Josef var far Jakobs kjæreste sønn. Men han ble misunt og mobbet av brødrene. De behandlet ham brutalt og kvittet seg med ham. Han havnet som slave hos Potifar i Egypt.

Så kom den skjebnesvangre fristelsen. Josef besto prøven, men Potifars hustru sørget for at han havnet i fengsel.

Men en dag ble han ropt fram av selveste farao. Han vant faraos tillit og ble satt til et stort oppdrag –i forbindelse med den store hungersnøden i Midtøsten. Med faraos signetring på hånden, linklær på kroppen og gullkjede om halsen ledet han den store redningsaksjonen. Farao «lot ham kjøre i sin nest beste vogn, og de ropte ut foran ham: Abrek» (1 Mos 41:41–3)! Abrek betyr «bøy kne».

I denne nødstiden kom brødrene ned til Egypt. De ble ført til alvorlig ettertanke. «Juda sa: Hvordan skal vi rettferdiggjøre oss? Gud har funnet dine tjeneres misgjerning. Se, vi er min herres treller …» (1 Mos 44:16).

De innrømte syndene sine og erfarte Josefs store velgjerninger. De fikk bo i den frodige landsdelen Gosen. Da Abrek-ropet lød, bøyde de seg for ham i hengivenhet.

Kjære leser. Din Josef er Jesus. Ditt håp er knyttet til ham. Du har sviktet ham, men han tar imot deg og gir deg en plass i sitt «Gosen».

andakt,egil sjaastad,inspirasjonskilde,åndelig påfyll