ANDAKT: « Å tro på Jesus betyr
...
ANDAKT: « Å tro på Jesus betyr å tro på hans navn. Den som tror på Jesus som frelser får syndenes forlatelse og evig liv», skriver Ivar Gjerdi. Foto: Adobe Stock
andakt
Jesus
Del
Jesus betyr Herren frelser, og det sier noe grunnleggende om Jesu oppdrag.

Josef får i en drøm beskjed fra en Herrens engel, « … og du skal gi ham navnet Jesus; for han skal frelse sitt folk fra deres synder» Matt. 1,21.

Jesus betyr Herren frelser, og det sier noe grunnleggende om Jesu oppdrag. «Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved.» Apg. 4,12.

Bakgrunnen for ordet frelse er det gammelnorske frihals. Frigitte slaver var blitt kvitt slavelenken rundt halsen. De var blitt frihalser. Senere ble frihals til frialse, som ble vårt frelse. Jesus er ikke bare et navn.

Nei, vi har med en hellig Gud å gjøre. I navnet Jesus ligger alt innesluttet. Han er nærværende med all sin livgivende kraft og makt. Å forkynne i Jesu navn, betyr å tale i hans ånd og kraft. Å tro på Jesus betyr å tro på hans navn. Den som tror på Jesus som frelser får syndenes forlatelse og evig liv.

Vi møter evigheten i Jesus. Tiden får sitt mål og sin mening. Det er knyttet håp og framtid til dette navnet. I navnet Jesus skal en dag alle kne bøye seg og alle skal bekjenne at Jesus er Herre. (Fil. 2,10).

«Jesu navn! Hvor skjønt det klinger. La det runge over jord! Intet annet verden bringer, håp og trøst som dette ord. For det navn må hatet vike. For det navn må ondskap fly. Ved det navn skal rettferds rike, skyte friske skudd på ny.» David Welander.

La oss lukke ham inn i vårt hjerte og sinn, med all hans nåde og gave!

andakt,jesus,josef,david welander,ivar gjerdi