Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Gå i fred, tjen Herren med glede
Del
Jesus unner oss ferie!

Jesus snakket mye om å ta et skritt tilbake og ta en pause, være litt mer stille og hvile. Så det passer bra å bli sendt ut i ferien med «gå i fred».

Jesus sier at Han ønsker å gi oss fred, en fred som overgår all forstand, altså en fred som ikke er til å fatte, en fred som ikke er logisk. Du kan ha fred inni deg, selv om det bråker rundt deg. Enten fordi det er mye støy rundt deg, hjemme eller på badestranda, på Tusenfryd eller på fotballbanen.

Men bråket rundt oss kan overdøves av Guds fred. Gud kan være støydemper i livet ditt, så du kan kjenne fred midt i masse lyd og uro og bråk. Jeg tror at bare å hviske navnet hans, rope på han, huske på han, er nok til at Han iler til med sin fred. Det trenger jeg denne sommeren. Fred.

Noen ganger bråker det ikke så mye rundt meg, men det bråker inni meg. Jeg har ting jeg gruer meg til, ting jeg er urolig for, ting jeg er lei meg for eller jeg angrer på. Kanskje du gruer deg til ferie og så tenker du at «alle andre» har så mange planer, og så kjenner du litt klump i magen? Eller det bråker inni deg fordi du er ensom?

Det går an å være omgitt av mange folk og likevel kjenne seg veldig alene. De fleste av oss har noe i livet vårt som gjør vondt til tider. Du som kjenner at du virkelig ønsker deg fred i sommer, du har et sted å gå!

Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. Fil 4.6–7.

Men kanskje ikke det passer så godt å ha «tjen Herren med glede», når vi alle er på vei inn i ferien? Da er det jo pause?

Når jeg tenker på hva det er å tjene så tenker jeg på å være en tjener. Og hvis det er en tjener, så er det en Herre, en sjef.

Vi som følger Jesus sier at vi vil ha Jesus som sjef, Jesus som herre og vi er tjenere. Men tenk at Jesus har sagt at han ikke lenger kaller oss tjenere, men venner. Noe av det beste med venner er at du kan være stille med dem.

Så når jeg likevel sier at jeg vil tjene Jesus og jeg likevel vil ha Ham som herre og spørre hva Han vil at jeg skal gjøre for ham, så tror jeg veldig ofte at Han har lyst til å si til deg eller meg «sett deg ned, la oss være stille sammen».

De tryggeste vennene er de du kan være stille sammen med. Da er du trygg på dem og trygg på deg selv. Det er noe annet enn den pinlige stillheten, dette er den trygge, gode stillheten. Kanskje å tjene Jesus er å gå inn i den trygge, gode stillheten med Ham. Vil du bare være med Ham i sommer, enten det er å ligge på et solvarmt svaberg eller å stå i svett bilkø? Bare være, og tenke at du gleder Jesus bare ved å vende deg til ham?

Å tjene Herren er ikke bare å yte og stå på. Å tjene Herren gjør jeg også når jeg bare er meg selv. Da tjener jeg Herren. Å tjene Guds hensikt med livet mitt, er også å hvile, å koble av og bare være. Det er ikke sånn at Gud klapper kun når du gjør noe nyttig, enten det er å tjene i menighet eller å hjelpe noen som trenger det.

Nei, du våkner hver morgen til Guds smil over livet ditt, Han liker deg like godt når du sover og gjør ingenting, som når du står skikkelig på og blir svett.

Gå i fred. Om du trenger litt mer fred rundt deg eller inni deg, så har Gud det du behøver. Tjen Herren med glede. Tenk at det er nok å bare være deg denne sommeren, tro at Han tilbyr deg å slå deg ned sammen med Han og slappe av.

Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. Joh 14.27a.

andakt,inspirasjonskilde,åndelig påfyll,torbjørg oline nyli