Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
En kan ikke vite akkurat når ferga skal gå
Del
...men en dag blir det avgang også for deg og meg.

De som kjører bil på Vestlandet, blir kjent med forskjellige ferger. Da et nytt fergeselskap overtok ei rute, satte de inn moderne båter. En som var flittig gjest på denne fergeruta, uttalte at det nå var blitt som den rene himmelfarten. Da fikk han svar fra en som sa at han har større forventning til himmelen enn salongen i de nye fergene.

Det kan stundom være grunn til å sammenligne fergetrafikken med himmelfarten, sier en venn. En kan ikke vite akkurat når ferga skal gå. Avgangen kan være vanskelig å tidfeste, men en rykker stadig fremover i køen. Da er det viktig å være klar når det er vår tur.

I 1944 sendte en mann et telegram hjem like etter den enorme eksplosjonen i Bergen: «Kommer med neste båt, når den kommer, hvis den kommer.»

Vi kan regne med fergeoverfarten til det evige livet er helt sikker. Vi vet ikke når, men en dag blir det avgang også for deg og meg. Kan du si som apostelen Paulus: «Jeg lengter etter å bryte opp og være sammen med Kristus, for det er så mye, mye bedre»? (Fil 1:23) Jesus har lovet et evig liv til dem som tror på ham.

andakt,inspirasjonskilde,åndelig påfyll