Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Å kjenne stemmen
Del
Mor og avkom kan nok komme bort fra hverandre, men når den ene roper, kjenner den andre igjen mors stemme – eller avkommets stemme – med det samme.

Når jeg vil slappe av litt foran fjernsynsskjermen, og ikke ønsker å bli engasjert verken av debatter eller intriger, liker jeg å se på naturprogram om dyreliv. Det finnes kanaler som stort sett sender slike program.

Særlig synes jeg det er fascinerende å se program som handler om samspillet mellom foreldre og avkom i naturen. Store gnu-flokker på Afrikas savanner, store pingvin-flokker på isen i Antarktis, store flokker med sel av forskjellige slag.

Mor og avkom kan nok komme bort fra hverandre, men når den ene roper, kjenner den andre igjen mors stemme – eller avkommets stemme – med det samme. Jeg hører ikke forskjell, der jeg sitter i stolen min, men det gjør den og de det gjelder.

Jesus bruker den samme erfaringen når han sier: «Mine sauer hører min stemme; jeg kjenner dem, og de følger meg» (Joh 10, 27). Vi kan kjenne ham på stemmen, og han kjenner oss på vår stemme.

andakt,inspirasjonskilde,åndelig påfyll