Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Bærehjelp
Del
«Vær ikke bekymret.» Fil 4:6.

Ekspedisjoner i Himalaya har stort sett bærere med seg. Lokale sherpaer som har fysikk for store lass med utstyr. Ved første øye­kast kan det virke litt som juks. At andre bærer. Men det er ikke mulig å gjennomføre slike store ekspedisjoner uten.

Som kristen har du bærehjelp. Ikke en sherpa, men en Herre og Frelser som virkelig bar de ­byrdene du ville segnet sammen under. Byrdene gjelder blant ­annet din mangel på rettferdighet. Bærer du dem selv, sier Bibelen at du ikke når frem.

Du har også en Himmelsk Far som ved sin Ånd vil bære mye mer av ansvaret og oversikten enn du er komfortabel med. Fordi han vil du skal være sønn eller datter.

Som norsk fjellvandrer ville du kanskje ropt: «Det er juks, du må bære pakningene selv, du bærer altfor lite!» Men det er ikke juks at Jesus døde for deg. Det er eneste redningen. Og det er ikke juks at Gud virkelig er Far. Det er Guds ordning og Hans hjerte. Mye mer enn du kanskje tillater.

Det er viktig å innrette seg etter premissene for ekspedisjonen. En dagstursekk på ryggen føles kanskje uvant. Men ta imot både ydmykelsen og gleden. For ditt evige livs skyld. Og for å kunne stå i ditt kall, og holde ut veien du går.

Far