Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Guds ord står fast!

Det er ikke de dunkle ordene i Bibelen, men de ordene som er så tydelige at de ikke kan diskuteres vekk mange har problemer med i dag.

– Jeg tror jeg har fått malaria, sa en mann til legen sin.

– Å, opplever du besvimelse, ekstra høy feber og sterke frysninger da? spurte legen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, men det står i legeboken at i begynnelsen ­merker en ingen ting, sa mannen.

Denne humoristiske anek­doten fikk meg til å tenke på noe Egil Strand skrev i boken «I dag» for mange år siden. Han forteller at du kan ta en frosk, legge den i kaldt vann og begynne å varme det opp.

Det forunderlige da er at frosken ikke vil hoppe ut når det blir for varmt. Den vil rett og slett la seg koke fordi overgangen kommer så gradvis at den ikke merker den.

Vi skal ikke mange tiår tilbake for å komme til tiden da et samlet bispekollegium skrev et hyrdebrev mot fosterdrapsloven. Seinere har det glidd skikkelig ut på dette og flere andre områder.

I dag har vi vedtatt lover som vi på den tiden entydig og samlet ville ha sagt er i tydelig strid med Guds Ord. Og da snakker vi ikke om områder som Guds Ord ikke sier noe om.

Det er ikke de dunkle ordene i Bibelen, men de ordene som er så tydelige at de ikke kan diskuteres vekk mange har problemer med i dag.

Men i stedet for å rette seg etter dem, sier de heller som det ble sagt i Edens hage:

– Har Gud ­virkelig sagt? Vi vet alle resultatet av at Adam og Eva hørte på den ­stemmen.