Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Tar du risken?

Kanskje kan 2019 være et år der du og jeg våger å ta større risikoer for Gud? Måtte Gud hjelpe både deg og meg til det.

Hva har disse bibelske ­personene: Abraham, dronning Ester, Maria, Daniel og Gideon til felles?

Vi kunne svart at de trodde på Gud, og det er rett. Men i denne sammenhengen vil jeg fokusere på at de alle tok store risikoer ved å handle etter Guds vilje, men de gjorde det likevel i tro på en stor Gud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den store, og en av de første pionærmisjonærene, William Carey, sine kjente ord: «Våg store ting for Gud, vent store ting av Gud» går i samme lei. Carey fikk sannelig oppleve at det ikke var noen enkel vei han hadde gitt seg ut på, men han fikk likevel være til stor velsignelse som misjonær i India – og fikk også etter hvert oppleve rik frukt av sitt arbeid.

Så er det du og jeg. Er vi villige til å følge Guds kall når det virker risikabelt? Eller: Er vi villige til å gå inn i et arbeid som koster oss en stor del av vår fritid?

Våger du å holde fram Guds Ord slik det står når flere og flere ser ut til å ta avstand fra det og du blir sett på som både sær, naiv og kanskje også ekstrem fordi du tror på den gamle boken?

Det kan også være andre ting Gud kaller deg til å gjøre som ­ligger utenfor din komfortsone. Våger du å handle etter Guds vilje også da?

Kanskje kan 2019 være et år der du og jeg våger å ta større risikoer for Gud? Måtte Gud hjelpe både deg og meg til det.