AKTSOMHET: En kan miste livet om en kjører ut i et trafikkert veikryss uten å se seg skikkelig for, men også på andre av livets områder kan uaktsomhet være ødeleggende. ILL.FOTO: Audun Braastad

Vær våken, ikke uaktsom

Skal du bli berget for Himmelen må du vende deg til Jesus.

Uaktsomhet kan være farlig. Uaktsomhet kan føre til tap. Uaktsomhet kan føre til at du får problemer – ja, du kan til og med bli straffet for uaktsomhet.

Det er nærliggende å tenke på trafikken. En kan miste livet om en kjører ut i et trafikkert veikryss uten å se seg skikkelig for, og en kan bli straffet og miste førerkortet om ens uaktsomhet fører til at en kjører på noen. Men også på andre av livets områder kan uaktsomhet være ødeleggende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En mann opplevde at kona ville gå fra ham.

– Jeg blir straffet for uaktsomhet, sa han. Han hadde levd i sin egen boble, og kona hadde i årevis ikke opplevd å bli sett. Kjærtegn og gode ord hadde mannen bare blåst av.

– Nå er jeg redd for at det er for sent å gjøre noe med det, sa han da han skjønte at det var alvor, og kona ville gå. Hvordan den historien endte, vet jeg ikke. Men jeg vet at det er alvorlig å være uaktsom, ikke minst i åndelig sammenheng.

Da Israelsfolket ble bitt av dødelig slanger i ørkenen, bad Gud Moses å lage en kobberslange og sette den på en stang. Og budskapet lød:

– Den som vender blikket mot slangen og ser på den, blir berget! Hva da med de uaktsomme som ikke tok denne beskjeden til følge? De døde! Skal du bli berget for Himmelen må du vende deg til Jesus. «..med blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender…. Ja, gi akt på ham..» Hebr. 12:2b–3a.

Les også
Jesus tar saken
Les også
Er du klar over at du er rik?
Les også
Hvordan være kristen i offentligheten?
Les også
Det største av alt