Følge strømmen?

andakt

«Jeg vil lære deg og vise deg den veien du skal gå. Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.» Salme 32,8.

Hareide møtte motstand og ros i Ålesund

ålesund

Fylkesleder i Møre og Romsdal KrF sier partileder Knut Arild Hareide ble godt mottatt i Ålesund, selv om et flertall i fylkeslaget trolig er uenig med han.

Ikke noe krav fra KrF-grasrota om å samarbeide med Ap

politikk

Tiltroen til Arbeiderpartiet er heller ikke skyhøy blant de som ønsker klare etiske grenser i bioteknologiloven, fjerning av sorterings­paragrafen i abortloven og som vil stoppe tvillingabort.

KrF reagerer på skolekutt

statsstøtte

To av indremisjonsforbundets skoler ligger an til å miste 2.6 millioner kroner i statsstøtte neste år. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) håper kuttene reverseres.

Kampen KrF ikke kan tape

nyhetskommentar

Her som ellers er både ekkokamre og skyttergravsretorikk mer egnet til forvirring enn til oppklaring.

KrFU-topper i e-post: «Dere dolker oss i ryggen»

veivalg

– Vi er sjokkert og frustrert, sier KrFU-topp til Dagen. Han er én av 23 KrFU-ere bak et brev til delegater som vil stemme for å felle regjeringen på KrFs landsmøte. Les hele brevet her.

– Prester har sluttet å snakke om hva som skjer etter døden

folkekirken

Da filmskaper Randi Førsund i sommer mistet sin egen mor, opplevde hun at prestene i Den norske kirke vegret seg for å snakke om det evige livet. – Det er jo ikke noen trøst i en dekorert domkirke, sier hun.

Den som har vippemakten

leder

Knut Arild Hareide har nærmest egenhendig satt i spill krefter som kan forandre det politiske Norge i lang tid fremover. For det har han høstet både kritikk og ros.

Åpner for å flytte ambassaden til Jerusalem

ambassadeflytting

Australias statsminister, Scott Morrison, sier han vurderer både å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og å flytte ambassaden dit.

Klima hysteriet

dagensdebatt

En ting er klima. Det kan ikke vi gjøre noe med. En annen ting er forurensning. Det kan vi gjøre noe med. Det vi dog må gjøre først er å få folk til å skjønne forskjellen.

Joshua French snakket ut offentlig for første gang

joshua french

Halvannet år etter returen fra Kongo snakket Joshua French mandag kveld offentlig for første gang. Han holder nå foredrag med sin versjon om det som skjedde.

Kristiansand KrF velger høyresiden

krfs veivalg

Flertallet i Kristelig Folkepartis største lokallag, Kristiansand, har på det ekstraordinære årsmøtet stemt for at de velger høyresiden og dagens regjering.

Hva er lykke?

andakt

«Herre, hva er lykke? Blott å eie deg.»

Anti-israelsk barnefilm til en kino nær deg

israelkommentar

Den nye animasjonsfilmen Tårnet har et klart politisk budskap: Etterkommerne av palestinske 1948-flyktninger må få lov til å fjerne Israel som en jødisk stat.

Hareide skriv ny historie

debatt

Norge ynskjer alltid å vera i førarsetet for demokrati og politisk stabilitet. Er det KrF verdig å endra på dette?

Et blokkuavhengig sentrumsparti

synspunkt

Pressen prøver å framstille KrF som et vingle-parti, men det vi har gjort det siste året er å føre en konsistent og sammenhengende sentrumspolitikk der vi noen ganger støtter regjeringen, andre ganger opposisjonen.

Forslag om fedrekvoteutvidelse møtt med protest

politikk

Regjeringen varsler at fedrekvoten vil bli utvidet fra 15 til 19 uker for dem som velger å få utbetalt 80 prosent lønn. Det reagerer Jordmorforbundet på.

Positiv til regjeringssamarbeid med KrF

politikk

Senterpartiets Kjersti Toppe håper KrFs landsmøte vil følge partileder Knut Arild Hareides anbefaling om å gå i regjering med Sp og Ap.

Löfven får regjeringsoppdraget

sverige

Socialdemokraternas Stefan Löfven får oppdraget med å forsøke å danne en ny regjering i Sverige, opplyser talmann Andreas Norlén.

Med framtiden i sikte

dagensdebatt

Jeg leste nylig et visdomsord som sier at det å være optimist ikke betyr at du ikke ser problemene, men at du primært er opptatt av å finne løsningene. I et slikt perspektiv vil jeg våge å påstå at vi som er kristne er forpliktet til å være optimistiske også i en verden der uro, kaos, usikkerhet og frykt rår. For vi vet at det finnes en løsning: Jesus Kristus.

Et lys for deg

andakt

«Tenn meg, Jesus, la meg være hver en dag et lys for deg».

Mer ydmykt Høyre?

dagensdebatt

Burde kunne vente et mer ydmykt Høyre. Tenker på blant annet det voldsomme angrepet til Kåre Willoch i Vg i dag. Oppgjør med Hareides snuoperasjon.

Å avslutte et liv

abort

Og vi vet, selv om vi ikke ønsker å høre det, abort er også å ta liv.

Kampen om kjønnet

kjønn

Det er et stort press på små barn i dag. Fra tidlig alder er det en oppfatning om at man skal ta stilling til kjønn og kjønnsidentitet.

Kjende seg kalla til å lage skule for kunstnarar

Ålesund

Saman med gode vener var Ragnhild og Jan med å starte Kreativ DTS for første gang i 1998. Nylig kunne ho samle over hundre tidlegare og nye studentar til feiring av 20 års jubileum.

Budsjett og regioner

Lederartikkel

Meningsforskjellen mellom de to tidligere sentrumskameratene i norsk politikk viser hvor sterkt det politiske Norge er splittet når det kommer til spørsmålet om større lokale enheter.

Kristen på kinesisk

globalt perspektiv

Mi vurdering er at det er noko positivt med ordren frå dei politiske styresmaktene i Kina. Det er ikkje ynskeleg at kinesisk kristendom skal vere ein blåkopi av vestlege tradisjonar.

En tidsløs metode

I fokus

Er det mulig å nå vestlige sekulariserte mennesker med evangeliet?

Kristersson gir opp å danne regjering i Sverige

Sverige

Etter ukelange sonderinger gir Moderaternas leder opp forsøket på å danne regjering i Sverige. Allerede mandag kan oppdraget gå til Socialdemokraterna.

Paven utnevnte nye helgener

helgen

Erkebiskopen og menneskerettsforkjemperen Oscar Romero og pave Paulus VI er blitt utnevnt til helgener av pave Frans.

Gammel og glemsk, men fortsatt takknemlig for livet

Demens

– I samtalene blir det ofte fokus på hvor hun kommer fra og hvor hun vokste opp. Jeg kan fortelle om dagligdagse ting, men de er glemt i det jeg går ut døren, sier Marit Fosse.

Sørlandssenteret-drapet for retten på ny

Kristiansand

Ankesaken etter drapet på Sørlandssenteret i Kristiansand i 2017 starter mandag. Den tiltalte jenta (16) betegnet i tingretten handlingen som et «rop om hjelp».

– Må anerkjenne at religion og vold kan henge sammen

religion

Når religion blir brukt til å rettferdiggjøre voldelige konflikter må religiøse ledere erkjenne det, og ta opp kampen sammen, sier baptist-teolog og islam-forsker Martin Accad.

I medienes eller i Guds bilde?

synspunkt

I forholdet til den kulturelle hovedstrømmen i mediene, kan vi som kristne ofte oppleve oss marginalisert. Ikke minst fordi kristen tro og etikk, tradisjonelt forstått, ofte står i motsetning til det som oppfattes som rimelig og politisk korrekt.

Bøtelagt for å ha påvirket artist til boikott

Israel

To aktivister i New Zealand som ble bøtelagt for å ha påvirket artisten Lorde til boikott av Israel, svarer med å samle inn tusener av dollar til Gaza.

Min tilflukt

andakt

«- la meg tale om din kraft til hele den slekten som kommer.» Vers 18.

Kristen politikk i et sekularisert samfunn

dagensdebatt

Kristelig Folkeparti (KrF) har tatt på seg å føre kristelig politikk. Men i dag er partiet dypt splittet i synet på rikspolitisk veivalg og regjeringsmakt. Et slikt veivalg kan være viktig nok. Men vanskene ved å drive «kristen politikk» i et sekularisert demokrati oppheves ikke ved et slikt valg. Her står man overfor et mer fundamentalt problem enn å få plass i en regjering.

Ta vare, ta vare på livet

Samfunn

Respekten for for livet, og for mennesket, er helt sentralt i et kristent samfunnsengasjement. Kan vi håpe at Norges største kristne parti bruker sin mulighet til makt for å vise dette?

Får ros av kjendis-ateist

trosforsvar

– Det er i hvert fall ikke hans skyld at jeg er ateist, sier krimforfatter Tom Egeland om Bjørn Are Davidsen.

Den forferdelege sumaren 2018

frispark

I sumar overgjekk avisene kvarandre 
om dei negative følgjene av godvêret.

En komplett omsorg

andakt

Vår fysiske helse vies stadig mer oppmerksomhet – og takk for det. Samtidig er det færre som spør om min sjel har det godt.

Hareide fikk gjennomslag i delt landsstyre

politikk

Flertallet i KrFs landsstyre støtter leder Knut Arild Hareides forslag til avstemningsrekkefølgen i regjeringsspørsmålet på landsmøtet i november.

Løslatt pastor: – Jeg er så takknemlig

tyrkia

Den amerikanske pastoren Andrew Brunson har sittet i husarrest i Tyrkia mistenkt for terror-tilknytning og spionasje. Fredag ble han løslatt.

Seks palestinere skal være drept i massive demonstrasjoner

gaza

Seks palestinere har mistet livet i nye Gaza-protester, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven. Israel sier de har skutt og drept personer som klatret på sikkerhetsgjerdet og plantet et sprenglegeme ved grensen.

Vinmonopolet brøt alkoholloven

alkohol-reklame

KrF-politiker Jonas Sayed reagerte på Vinmonopolets reklame for en vin- og brennevinsauksjon. Nå får han medhold fra Helsedirektoratet.

Pastor vil ikke lenger jobbe gratis for TV2

kristen-tv

De siste to årene har produksjonsselskapet TV Inter vært avhengig av gaver for å lage tros- og livssynprogrammer som «Reisen hjem» for TV2. Nå vil de ha betalt av kanalen.

Hvilken vei?

debatt

Jeg roper ikke hurra for at Knut Arild Hareide har nesa si vendt mot venstresiden.

Tidligere KrF-topp advarer mot Støre

politikk

Tidligere parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, advarer partiet mot å kaste Erna Solberg (H) som statsminister.

KrF og veivalgene

debatt

Legger man den kristendemokratiske ideologien og den sosialdemokratiske ved siden av hverandre, er det lett å se at her er det mange berøringspunkter.

Støtt palestinsk ungdom 

debatt

Årets OD-prosjekt handler om å utfordre radikaliseringen og volden for å kunne gi rom for fred og jobbe for likestilling.

Vær et forbilde

andakt

« – men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.» 1.Tim. 4,12.