REKORDMANGE DELTAKERE: Aldri før har det vært så mange deltakere på Lyngmo bibelcamping i Sogn. I år er det også 10-årsjubileum.

Bibel og forkynnelse sprenger bibelcamp

Man får verken rock eller lovsang på bibelcamping i Sogn. Men medarrangør Endre Stene har vært nødt til å vise folk bort på grunn av plassmangel.

Hva særpreger dette stevnet?

– Jeg tenker nok at det er flere ting. Det ene er at vi legger vekt på god forkynnelse og bibelundervisning og gir et rom for undervisning. Jeg opplever at folk setter pris på det. Vi legger også vekt på at det skal være fint for folk å være her, enten du kommer som familie eller enslig. Det er også et særpreg at vi er på Vestlandet. Det er helt fantastisk her i Sogn. Jeg tror også vi skiller oss ut ved at vi legger mye vekt på åndelig fellesskap. Det er rom for å dele ting, vi ber sammen og samhold er en integrert del av campen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva er tema på årets leir?

– Vi har ikke noe eget tema, men vi har for eksempel bibeltimer som følger en tråd gjennom hele uken. I år handler det om profeter og lærdommer fra Israels eksil i Babylon. Kveldmøtene er mer frie, men bibelundervisning og forkynnelse er vårt hovedvaremerke. I år har vi også hatt rekordinteresse for stevnet. Campingplassen er full, matsalen er full og møterommets kapasitet er helt sprengt. Vi har vært nødt til å vise bort folk som ønsker å være med.

Hvor kommer folk fra?

– Folk kommer fra hele landet, helt fra nord i Troms til Danmark. Det er spredt, men med en majoritet fra Rogaland og Trøndelag.

Hvordan vil du beskrive sangen og musikken?

– Det går i tradisjonell bedehusstil. Ikke rock og heller ikke lovsang.

Hvordan legger dere til rette for at folk skal bli kjent med hverandre?

– Vi har blant annet aktivitetstilbud som sporløp, og vi gjør ting sammen. Det har aldri vært så mange deltakere her før, så i år konsentrerer vi oss ekstra mye om inkludering. Særlig ønsker vi at de nye skal føle seg som en del av fellesskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva er ditt sterkeste minne fra tidligere stevner?

– Vi har holdt på i ti år nå, og jeg har spesielt mange sterke opplevelser av fellesskapet og vitnemøter der man deler ting. Det er kanskje det som er det sterkeste; når folk deler opplevelser, og du ser at vedkommende er takknemlig for å ha møtt Gud.

Er det noe du gleder deg spesielt til?

– Jeg tror nok de fleste deltakerne sitter med en forventning om å høre Guds ord, og både gleder seg og lengter etter å føle at Gud er nær.

Hva betyr det som skjer på stevnet for deg ellers i året?

– Jeg tenker alltid tilbake på stevnet med veldig glede – menneskene jeg har møtt og det vi opplevde sammen. Siden gleder jeg meg til å komme tilbake. Det er et veldig fint sted. Eksempelvis har jeg en historie om en småbarnsfamilie som har kommet hit flere år på rad, med unntak av i fjor. I år, da den yngste gutten kom tilbake, utbrøt han: «Dette er det beste stedet på jord. Jeg elsker denne plassen».

Les også:

Bibelsommer i vest

Bibelsommer i vest blir i år arrangert for tiende gang på Lyngmo ungdomssenter i Sogn.

I år fra søndag 28. juni til søndag 5. juli.

Aldri før har det vært så stor interesse rundt arrangementet.

Stevneguiden.no er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle! Her er oppslagstavlen for Kristen-Norge Møter, konserter, retreater og stevner. Arrangørene legger selv inn informasjon i guiden som er gratis for alle!

250 personer er påmeldt, men det regnes med at 350 kommer innom på møtene.

Endre Stene var med på å starte stevnet da han var kretsleder i Fjordane krets i Sunnfjord og Nordfjord.

Nå bor han i Trøndelag og jobber i Misjonssambandet, men er fremdeles med på å arrangere stevnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ser skjult nød bak fasade av velstandJubileumsmarkering