Stevne: Kristent Nettverk samles til stevne på Hedmarktoppen denne uken, og venter rundt 900 til møtene. Bildet er fra fjorårets stevne.

Fest og istandsettelse

14.–19. juli arrangeres sommerstevnet Lys og Salt på Hedmarktoppen. Leirsjef Robert Erlandsen har deltatt på stevnet hvert år siden 1982.

Hva særpreger dette stevnet?

– Vi har et Guds rike-perspektiv som omfatter hverdagsliv, gudsliv og arbeidsliv. Det vi ønsker med denne festivalen er å istandsette folk til et hverdagsliv i tjeneste for Jesus. Her blir det fest og istandsettelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvorfor velger du å være med akkurat her?

– Det var et behov for en leirsjef, og jeg dekker det behovet. Jeg er her for fellesskapet man får med andre kristne. Det er flott å stå sammen med folk i tjeneste for Gud.

Les også: 70 prekener og 15 stevner for en familie

Når var du her for første gang?

– Dette stevnet har eksistert i ulik format siden 1982, og jeg har vært med her alle de årene. Her er nettverket jeg er en del av og trives i fordi det er fokus på hverdagsfelleskap. Et fellesskap som deler min forståelse av hva Guds rike betyr. Å tjene Gud er helhetlig, man gjør det 24/7.

Hvor mange kommer?

– Vi regner med å ta i mot ca. 900 personer i år. Det blir mange ungdommer, det er der hovedtyngden ligger. Det er en ungdomsfestival som pågår parallelt og integrert med denne, men leiren er for alle aldersgrupper.

Les også: Ungdommer som ikke vil gå

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvor kommer folk fra?

– Det kommer folk langs strekningen fra Nord-Hordaland til Kristiansand, folk fra hele bibelbeltet.

Hvilke forventinger har du til forkynnelsen?

– At den skal være utrustende. Det er noe man kan ta av seg hjem etterpå, ikke bare bli inspirert av der og da. Vi skal snakke en del om det kristne verdensbildet. Vi ber om at Guds rike skal komme. Jeg tror Jesus stiller seg bak det. Jeg synes det er kjempepositivt å være en del av det. Vi trenger å bevisstgjøres på at Gud ønsker at hans vilje skal skje på jorden, vi er ikke her for å vente på å bli evakuert.

Hvordan vil du beskrive sangen og musikken?

– På stevnet er det tradisjonell lovsang. Både lovsang som et tilbedelsesutrykk og som et gledesutrykk. Vi kommer til å ha tre forskjellige lovssangsband, så jeg tror det blir feiring med god blanding av begge deler.

Hva er ditt sterkeste minne fra tidligere stevner?

– Mitt sterkeste minne er fra stevnet det året mine to barn tok et klart standpunkt og ble døpt. De var sju og ni år gamle da. Det er ikke noe bedre for foreldre enn å se at barna følger i deres egne fotspor på de viktige tingene. De er fortsatt kristne i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Er det noe du gleder deg spesielt til?

– Jeg og kona skal ha ansvar for morgenbønnemøtet klokken sju, det gleder jeg meg veldig til. Det var nesten det beste med hele stevnet i fjor, den timen med bønn fra sju til åtte. Man får møte dagen frisk og opplagt og invitere Jesus inn til å være herre i kropp, sjel og tanker.

Betyr været mye for opplegget på stevnet?

– Ja, det betyr mer enn vi liker å innse... Men de har meldt bra der oppe, i hvert fall i følge langtidsvarsleren på yr.no

Les også
900.000 nordmenn søker en åndelig opplevelse i sommerUndersøkelsen
Les også
En blind flekk i sommerdekningen
Les også
- De er mer israelvennlige enn JesusIKAJ
Les også
Misjon mye viktigere enn politikkSarons Dal
Les også
Nyåndelig tørketid om sommerenAlternativitet