Egil Elling Ellingsen (t.h.) o
...
Egil Elling Ellingsen (t.h.) ofrer slipset for å få en skikkelig åpning på IMI-kirkens første sommerfestival i Grimstad, Åpen Himmel. F.v pastor Martin Cave og bingoentusiast «Tordis». Foto: Silje Rognsvåg
Ofret slipset for ny festival
Del
Først ble snora klippet. Så måtte en pastor klippe slipset for å få åpnet IMI-kirkens nye sommerfestival skikkelig.

– Velkommen til ny festival!

IMI-kirkens pastorer Martin Cave og Egil Elling Ellingsen har gledet seg til å åpne kirkens første sommerfestival i Grimstad, kalt Åpen Himmel.

Det skjedde onsdag kveld i Normisjonshallen ved Bibelskolen i Grimstad.

En snakkesalig sørlending kalt «Tordis», med pelskåpe og trang til å spille «misjonal» bingo, ble med på snorklipping med de to pastorene.

– Klar, ferdig, bingo! ropte Tordis til stor applaus.

Men det var ikke nok.

– Jeg synes vi kanskje kunne tatt slipset ditt, sa hun til Ellingsen.

– Ja, er det fest, så er det fest, smilte pastoren.

Og så ble det klippet over til konfettismell og jubel.

Inkluderer alle

Rundt 700 personer er påmeldt festivalen, men arrangøren venter enda flere på kveldsmøtene. Det er eget opplegg for barna, og parallelt kjøres Impuls Sommercamp for tenåringer.

Alle voksne er også delt inn i team som oppfordres til å treffes i løpet av festivalen til måltidsfellesskap. Poenget er at alle skal bli inkludert, særlig de som kommer alene til festivalen.

Fikk tilbud

– Vi spurte oss selv om vi trengte egentlig enda en sommerfest. Men på IMI vokser tingene fram. Så ble spørsmålet om tiden var inne for å ta med livet i IMI til et nytt sted, slik at langt flere mennesker kan bli en del av det, sier Martin Cave fra scenen.

– Så viste det seg at bibelskolen skulle bygge en hall på Sørlandet. Vi er så heldige å få samme uke, uke 30, til Jesus kommer igjen. Det kunne vi ikke si nei til, forklarer han.

Ikke til oppbyggelse

Cave sier til Dagen at han er opptatt av å ikke skape et sted der folk kommer for å bli oppbygget og fornyet.

– Konferansen skal være et sted der mennesker får et møtepunkt med Gud og får verktøy til å ta med seg dette livet og leve det ut i sin hverdag. Dette blir et av flere oppfølgningspunktet gjennom året, sier han.

Kirken har tatt med seg sitt ukentlige helbredelsesrom, og tilbyr forbønn og «profetisk betjening» på kveldsmøtene.

– Gudsrike- og gudsnærvær-dimensjonen kobles tydelig med utadrettet misjon i hverdagen, tror jeg ikke det er så mange andre som er så tydelige på, sier Ellingsen.

Bygger nettverk

Festivalen samler ikke bare IMIs medlemmer i Stavanger-området. Anne Marie Wittersøs familie flyttet fra Sandnes til Larvik i fjor, og er her for å møte mange kjente.

– Vi kjenner ganske mange i menigheten. Det er kjempeartig at IMI starter med egen festival, sier Wittersø.

– Hvilken betydning vil festivalen ha for IMIs nettverk?

– De får et litt større publikum og nedslagsfelt, og kan samle de som har flyttet bort og vil holde kontakten med menigheten, sier hun.

Selv setter hun pris på forkynnelsen og fellesskapet.

– Jeg setter pris på det levende åndelige miljøet, sier Wittersø.

normisjonshallen,bibelskolen i grimstad,grimstad,egil elling ellingsen,martin cave,åpen himmel,sommerfestival,imikirken,imi-kirken