MESSIANSK STEVNE: Carl-Henrik
...
MESSIANSK STEVNE: Carl-Henrik Karlsson fra Källan og Rolf Gunnar Heitmann fra Israelsmisjonen deltok nylig på et stort messiansk stevne ved Jerusalem. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
Samler ressurser
Del
Siden 1955 har Den Norske Israelsmisjon disponert Immanuelkirken i Tel Aviv. Men det utadrettede arbeidet drives med støtte fra flere nordiske søsterorganisasjoner

– Vi har valgt å samle ressursene for å nå Tel Aviv med evangeliet. Immanuelkirken skal være en base for utvidet storbyarbeid, sier generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann i Israelsmisjonen.

Svensk partner

For vel ett år siden ble det brudd i samarbeidet med en finsk samarbeidspartner på grunn av ulike syn på samlivsetikk, men storbyarbeidet i Tel Aviv får andre støttespillere.

Siste skudd på stammen er den svenske organisasjonen Källan, som viderefører en lang tradisjon.

– Israelsmisjon er langtfra noe nytt i Sverige. I 1875 ble Svenska Israelsmissionen grunnlagt. Denne misjonen drev et godt arbeid flere steder, og blant annet ble den et verktøy for en vekkelse blant jødene i Wien. I Wien reddet en også omkring 3.000 jøder fra nazistene, opplyser Carl-Henrik Karlsson, Källans daglige leder.

I 1975 opphørte imidlertid Israelsmissionen som selvstendig organisasjon og virksomheten ble overtatt av Svenska Kyrkan. I 1989 ble organisasjonen gjenopplivet av misjonsvenner i Gøteborg-området, og helt frem til 2012 støttet denne gruppen prosjekter i regi av den norske søsterbevegelsen. Da også den nye gruppen la ned, følte ledelsen i Källan et kall til å ta over.

– Siden 2013 har vi Källan ført arven fra pionerene i den første og den andre Svenska israelsmissionen videre, sammen med Den Norske Israelsmisjon, sier Karlsson.

Konservative

Støttespillerne til Källan er for det meste konservative lutheranere og organisasjonens formål er å støtte opp om forkynnelse og evangelisk misjon. I Sverige driver en blant annet web-tv og en bønnetjeneste. Carl-Henrik Karlsson er takknemlig for muligheten til å stå sammen med norsk misjon i Israel.

– Misjonsorganisasjoner som står på samme grunn strever ofte med små resurser. Vi trenger å se hverandre som gode naboer for å nå det mål vår egen organisasjon har, sier den svenske misjonslederen.

Les også: – Hvorfor er 
evangeliet blitt 
skjult for oss?

misjon,carl-henrik karlsson,källan,israelsmisjonen,rolf gunnar heitmann,evangeliet,tel aviv,immanuelkirken,israel,den norske israelsmisjon