BYKAMPER: – Aktivitetene inklu
...
BYKAMPER: – Aktivitetene inkluderer alt fra paintball til volleyball, og det hele avsluttes med en stor finale, en «wipe-out» hvor de gjenstående byene kjemper mot hverandre, forteller Martin Hagen. Han er leder i lovsangbandet Radiate som skal spille på . Dette bildet er fra et Colour-party. Foto: Ufestivalen
Ufestivalen tiltrekker seg ikke-kristne
Del
Pinsebevegelsens Ufestival er fylt med action og fokus på Jesus.

Martin Hagen , leder i lovsangbandet Radiate som spiller på festivalen, ser frem til å dele sine egne gode erfaringer med andre. Leiren kan skilte med lovsang og såkalte bykamper. Den skal også være en plass hvor unge kan møte Jesus.

Lovsang

Hagen har selv et nært forhold til pinsebevegelsen . Han var med foreldrene på møter helt siden han var liten, og har vært med på Ufestivalen siden tidlig ungdomskole-alder.

– Det er godt å se at andre unge kan komme og få de samme erfaringene med lovsang som jeg hadde da jeg var ung. Derfor er det stort for meg å kunne delta med lovsang på festivalen.

LES: Synger folk til tro

Han forteller at musikken, som bandet skriver selv, har en høy, elektronisk lyd - for å treffe publikum.

– Vi spiller ikke bare for å ha det gøy, selv om det også er viktig. Vi vil gjøre det så lett som mulig for folk å være med. Det som er viktig for meg er at folk får en opplevelse. Musikken kan være med på å gi en retning slik at folk kan møte Gud for første gang.

Plass til alle

Hagen mener at en av styrkene til Ufestivalen er at den også tiltrekker seg ungdommer som ikke er kristne.

– Denne festivalen har som fokus at du også skal kunne ta med venner som ikke nødvendigvis tror på Jesus. Den bærer et sterkt preg av å ha kristne verdier, men er åpen for de som ikke tror også.

LES OGSÅ: Henter Hillsong til Norge

Han sier at en god festival kan gjøre at de unge finner Jesus, men fremholder at det er viktig å ikke prøve å gjøre Gud for «kul».

– Gud er den samme som han var for 2000 år siden. Vi fremstiller Han bare som han faktisk er.

Bykamp

Ufestivalen kan friste med bykamper. Det innebærer at deltagerne blir delt inn i leire som representerer store byer i Norge. Leirene skal konkurrere i flere leker.

– Aktivitetene inkluderer alt fra paintball til volleyball, og det hele avsluttes med en stor finale, en «wipe-out» hvor de gjenstående byene kjemper mot hverandre. I fjor var avslutningen for eksempel en stor hinderløype, forteller Hagen.

– Det er god stemning når alle står og heier på de byene som er igjen, legger han til.

LES MER: Vil ikke leve i en «Jesus-boble»

Hagen sier at det er viktig å kunne ha det gøy når man er på leir.

– Det gjør at ryktet om festivalen sprer seg.

– Hva betyr det som skjer på stevnet for deg ellers i året?

– Det er alltid en boost å delta på denne festivalen. Det jeg tar med meg videre er de gangene folk kommer til meg og vil dele sine erfaringer. De har gjerne hatt det kjipt i livet, men opplever noe positivt i lovsangen.

* En god oversikt over det som skjer i Kristen-Norge i sommer finner du på Stevneguiden.no