LIKE FØR: Dagen fikk snakke med Ljungblahd like før han skulle holde konsert. – Jeg er opptatt av at fokuset ikke skal være på meg når jeg holder konserter.

Frir til det norske publikummet

Samuel Ljungblahd sang nylig i Sveriges kongelige bryllup. Nå frir han til Norge.

– Det har vært oppstandelse helt siden jeg sang i bryllupet, sier Samuel Ljungblahd. Gospelartisten sang for to uker siden «Joyful, joyful!» under vielsen av svenske prins Carl Philip og hans Sofia Hellqvist. Det har ikke gått ubemerket hen.

STEVNEGUIDEN: Norgesguide til kristne festivaler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Ljungblahd har nettopp ankommet Skjærgårds og har funnet noen minutter i en hektisk turnéhverdag til å snakke med Dagen.

– Hva var responsen fra det kongelige brudeparet?

– Jeg rakk knapt å få snakket med dem, men jeg har fått beskjed i ettertid at både brudeparet og resten av kongefamilien var svært fornøyd. De ønsket å ha en sang med et klart budskap.

– Videoen av en tegnspråktolkers fortolkning av sangen du sang i bryllupet har gått sin seiersgang på Internett den siste tiden. Har du vurdert å få en gjesteopptreden med han?

– Nei, da vil han være mye mer karismatisk enn meg, og det går ikke, spøker Ljungblahd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norgesturne

Han trenger uansett ikke uroe seg over å miste publikum med det første: Allerede før han opptrådte i Bryllupet med stor b var han fullbooket. Han har flere ganger vært artist på Skjærgårds, men i høst skal han være i Norge lenge. Da skal han, i samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Star of Hope, Gulsrud booking og bokhandlerkjeden Vivo, legge ut på en omfattende norgesturne som skal vare i hele tre uker.

På skinner

Selv om det ble en «flying start» på Ljungblahds sommer, sier han at det er lett å holde beina på bakken.

– Jeg har så mye god familie og ærlige venner, så det er ikke noe problem. Jeg ser også på det jeg driver med som en form for «ministry» og det minner meg på at fokuset ikke er på meg.

­­– For du er opptatt av å ha et klart budskap?

– Ja, det er jeg. Men jeg skal ikke være vanskelig. Om folk vil komme på konserten fordi de liker gospelmusikk er det også helt greit. Men jeg håper de tar med seg noe.

LES: Fikk endelig synge med gospelforbildet

Ljungblahd er ingen snever artist, på tross av at han de siste årene er svært tydelig på at han synger for å ære Gud og for at flere skal få høre budskapet. Det var gjennom den svenske versjonen av Beat for Beat at han fikk sitt store gjennombrudd i Sverige og ble allemannseie. Og med en liten bit av «bryllupskaken» har han nå spilt seg inn i utallige flere hjerter internasjonalt, også her hos «søta bror».

– Jeg liker godt «Norje». Der har jeg en fin fanbase.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag kveld hadde han sin opptreden for en jublende folkemengde. Senere på kvelden, under headliner Kirk Franklin sin opptreden, ble han hentet frem på scenen igjen for en liten duett.

– Kirk er et stort forbilde for meg. Det har han vært lenge. Å få synge med han er noe utenom det vanlige.

Fotball eller musikk

­­– Jeg leste en plass at du i ung voksen alder måtte velge mellom å bli fotballspiller eller drive med musikk, stemmer det?

– Nei, det er nok litt hypet opp, det der. Jeg drev med fotball som så mange andre. Jeg hadde nok et slags talent, men det var uansett alltid musikken jeg ville drive med. Det angrer jeg ikke på.

Ljungblahd er jovialiteten selv. Av de som kjenner han, omtales han som en real kar.

– Det har ingenting å si om han synger for ti eller 1000, Samuel er Samuel hele tiden, sier turnemanager Are Aasmundrud.

LES OGSÅ: Sol, sommer og Smith

Sammen med blant annet Håkon Skaug, leder for Star of Hope, (som Ljungblahd er ambassadør for) har han tatt initiativet til Norgesturneen. De ser på det som en ypperlig måte for at Ljunghblad kan nå ut med musikken sin, også til et ikke-kristent publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bokbutikkene til Vivo er 20 prosent kristne produkter, og 80 prosent ikke-kristne produkter. For å nå ut må man tenke slik. Vi tenker på samme måte når det gjelder denne turneen.

Skjærgårds Music and Mission Festival

Stiftelsen Skjærgårdsgospel har siden 1981 arrangert Skjærgårdsgospel / Skjærgårds Music & Mission Festival. Festivalen startet i Kragerø men flyttet i 2000 til Risøya hvor de er i dag.

Skjærgårds Music & Mission Festival arrangeres på Risøya ved Tvedestrand hver sommer i uke 27.

Årets hovedartist er Kirk Franklin.

Forventet daglig deltakere: omkring 4500

Les også
Evig Skjærgårdsdeltaker
Les også
– Pappa er glad i bandet Jerusalem
Les også
Obama sang «Amazing Grace» for drept pastorAmazing Grace / O nåde stor
Les også
Inviterer til friluftsmøte i sommar-HardangerBladet Evangelistens Bibelkonferanse
Les også
Jesus elsker elektronikamusikkEDM