FANT JESUS: Peter Rasmussen, dansk landslagsspiller i fotball, har ikke bare funnet nettmaskene, men også Jesus. Foto: Udfordringen

Landslagsspilleren kjøpte Jesus-hotell

Den danske fotballspilleren Peter Rasmussen fant Jesus og ville gjøre noe for Guds rike. Nå har han kjøpt et hotell som han låner ut til kristent arbeid i Aalborg.

Den tidligere danske landslagsspissen fikk et sterkt møte med Jesus for et par år siden. Han ble forteller at han ble momentant helbredet og er i dag en aktiv deltaker i kristent arbeid i byen der han også oppnådde så mye på fotballbanen.

Men livet har andre arenaer enn fotballbanen, og i den kristne danske avisen Udfordringen forteller 47-årige Rasmussen om sin vei til en avklart kristen tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Meningen med livet

Han vokste ikke opp i noen kristen familie, men begynte tidlig å søke etter meningen med livet.

– Jeg leste om all verdens religioner, om vitenskap og filosofi, sier han til Udfordringen.

– Mye av det ga mening og var meget interessant og spennende, men det ga meg liksom ingen indre fred, forteller Rasmussen som etter hvert opplevde at det var kristendommen som hadde de beste svarene.

– Jeg hadde et nytestamente, men det var en bok som for det meste sto i bokhylla og ble tatt fram en gang imellom. Det var så mange andre ting i denne her verden som var mye mer spennende, sier han videre. Blant det som lokket var åpenbart en sportslig løpebane, og der hadde han gode talenter.

Helbredet

Tross berømmelse og medgang, kom det både fysiske og psykiske kriser etter karrieren.

– Det ble en vanskelig tid for meg. På ett tidspunkt var jeg meget langt nede og ropte nærmest desperat på Gud og Jesus om hjelp, forteller Rasmussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han vet ikke helt selv hvorfor det nettopp var de kristnes gud har ropte til, siden han hadde lest så mye forskjellig.

– Men Gud gjorde det på en overnaturlig måte helt klart for meg at det var min måte å leve på so var mitt problem og at jeg skulle omvende meg til Gud og tjene ham.

Ord som «omvende» og «tjene» var fremmede for ham, så han kjøpte en ny Bibel og gikk i gang med å studere.

– Det ble starten på min åndelige reise med Gud, og jeg fikk det gradvis bedre psykisk. Men min omvendelse holdt ikke, og snart var jeg tilbake og levde slik jeg hadde gjort før. Så begynte jeg å få smerter i den venstre hoften, og til slutt var smertene uutholdelige. Min familie og mine venner mente jeg burde få en hofteoperasjon, men det var jeg ikke særlig for i min «unge» ­alder.

Rasmussen tenkte så på hvordan Gud hadde hjulpet ham ut av vansker tidligere, så han bestemte seg for å spørre Gud om hjelp igjen.

– Jeg hadde hørt om folk som var blitt helbredet ved bønn, så jeg søkte etter «helbredelser» på internettet. Faktisk fant jeg et vitnesbyrd på en kristen hjemmeside fra en som hadde fått hoften helbredet ved bønn. Jeg tok derfor sjansen og la hendene på hoften min og ba om at smertene måtte forsvinne i Jesu navn. I absolutt samme øyeblikk som jeg ba i Jesu navn, forsvant smertene, og de har ikke plaget meg siden. Hoften er fortsatt skjev og skrøpelig, men smertehelvetet er over, sier Rasmussen.

Vendepunkt

Han kaller hendelsen selve vendepunktet i sitt liv og sier at Bibelens ord ble levende for ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg forsto at det som sto der, faktisk var sant, for nå hadde jeg kjent det på min egen kropp, sier han om hendelsen som fant sted for snart to år siden.

Siden har han vært en ivrig bibelstudent, og det har forandret ham.

– Jeg er blitt det Bibelen kaller «født på ny». For meg er det helt klart at når jeg har opplevd at noe av det som står i Bibelen er sant, så må hele Bibelen være sann. Så for meg er det ingen tvil lenger når Jesus siger at han er veien, sannheten og livet. Min holdning er at når Bibelen er sann, så må man også leve på en bibeltro måte og ikke gå på kompromiss med Bibelens ord, mener Peter Rasmussen.

Han har nå nær kontakt med forkynneren, forfatteren og menighetsplanteren Torben Søndergaard som driver organisasjonen Oplev Jesus.

Kjøpte hotell

I slutten av november var det åpent hus på det såkalte Jesus-hotellet i Aalborg nord på Jylland som Rasmussen nå har kjøpt. Der hadde håndverkere og frivillige vært i sving i tre uker for å gjøre hotellet klart til åpningen.

Den tidligere landslagsstjernen har kjøpt minihotellet for å gavne Guds rike. Han har ganske enkelt stilt det til rådighet for Torben Søndergaards arbeid. Søndergaard skal bo der sammen med sin kone Lene og de tre barna i familien. Her blir det også møtelokale, bibelskole, TV-studio, husrom for andre medarbeidere og for besøkende som kommer fra nær og fjern.

For Guds rike

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg spurte Gud hvordan jeg kunne være med og gjøre noe i Guds rike, og så endte det med at jeg kjøpte dette hotellet, sier Peter Rasmussen.

Torben Søndergaard oppsummerer det hele slik:

– For en stund siden ble det profetert at en kjent forretningsmann ville hjelpe oss, Peter er forretningsmann og en kjent tidligere landslagsspiller i fotball. Han har kjøpt stedet her, og vi har fått noen fantastiske rammer for vårt arbeid. Samtidig har Gud talt til en rekke mennesker om å hjelpe til på forskjellige måter. Noen med praktiske ting, andre med undervisning, sier han blant annet om gaven fra den gamle toppscoreren som virkelig har truffet mål denne gangen.

Peter Rasmussen

Fotballspiller som både fikk et proffopphold i tyske VfB Stuttgart og 13 landskamper for Danmark før han etter en forholdsvis kort karriere la opp i 1998.

Angrepsspilleren fant ofte nettmaskene for klubben han fikk flest kamper for, AaB. På 178 kamper scoret han 54 mål i løpet av seks sesonger. Med dem ble han også dansk seriemester i 1995.

På landslaget spilte han sammen med blant andre de noe mer kjente Laudrup-brødrene, Michael og Brian, og scoret to ganger på 13 kamper. De to målene bidro til at Danmark vant Confederations Cup i 1995.

Les også
Forkynner med svart belte i kampsport
Les også
Troen er viktig for Martin Ødegaard
Les også
Hjemmesitterens heteste hopp-tipsNorges hoppukehåp
Les også
Martin Ødegaard får ros av fotballgal biskopMartin Ødegaard
Les også
Langrennspigger går for VM-gullMariann Vestbøstad Marthinsen
Les også
Innskrenket kulturbegrep i NRK?
Les også
Klart for Jensens milliarddryss