BØNN: Chelsea-manager José Mou
...
BØNN: Chelsea-manager José Mourinho forteller at han ber for familien sin hver dag. Foto: AFP/NTB Scanpix
– Jeg ber 
hver dag
Del
Chelsea-manager José Mourinho blir gjerne omtalt som verdens beste manager fordi han har tatt seriegull i fire forskjellige land, og vunnet Mesterligaen fem ganger. I et stort intervju med den britiske avisen The Telegraph forteller han åpent om sin kristne tro.

– Jeg tror helt klart. Hver dag ber jeg, hver dag snakker jeg med Ham. Jeg går ikke i kirken hver dag, ikke en gang hver uke. Jeg går når jeg føler at jeg trenger det. Og når jeg er i Portugal går jeg alltid, sier Mourinho til avisen.

BØNN: Noen har gjort det lenge, andre har akkurat begynt

Manageren er vokst opp i Portugal som katolikk, og er ikke redd for å fortelle hva han ber for.

– Jeg ber for familien min, for barna mine og for foreldrene mine. Jeg ber om lykke og et godt familieliv. Men jeg snakker aldri om fotball med Ham i kirken. Aldri, fastslår Mourinho.

Manageren ser på seg selv som en farsfigur for spillerne sine i Chelsea, fordi det er hans «plikt». Mourinho begynner dagen sin på kontoret halv åtte. Her tilbringer han de neste to timene alene.

– Jeg trenger tid til å være alene. Selv om jeg bare er 52 år gammel er jeg en gammel rev i fotballen. Ingenting skremmer meg lenger. Jeg er stabil og kontrollerer følelsene mine, men jeg trenger tid til å tenke og reflektere, sier han til avisen.

Mourinho har vært gift med Matilde i 26 år. De har to barn sammen.