JUNGELKIRKE: Etiopiske migranter har reist en kirke av vrakgods og viet den til jomfru Maria.

Bygget kirke av vrakgods og plast

Migrantene har reist en egen kirke mellom provisoriske telt i den slumlignende leiren i Frankrike.

Ved havnebyen Calais, hvor den engelske kanal er på sitt smaleste, har flere tusen immigranter slått seg ned i telt i forhåpning om å kunne komme seg over til England.

Mellom de provisoriske teltene rager en etiopisk-ortodoks kirke, bygget av vrakgods og plast. På hver side av kirketaket er det reist et kors. En klokke utenfor brukes til å ringe inn til bønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Menigheten er stolt over kirken de har viet til jomfru Maria.

– Jeg kommer her hver dag for å be, sier Thomas til den engelske avisen The Telegraph.

LES: Takket nei til den katolske kirke

Livsfarlig

Sammen med migranter fra Sudan, Eritrea, Syria og flere andre land i Midtøsten og Afrika oppholder han seg på kysten av Frankrike med ett mål for øye: Å komme seg over til Storbritannia.

Men de har ingen mulighet til å leie seg bil eller kjøpe en togbillett på det hurtiggående toget mellom Paris og London.

Med livet som innsats forsøker de å gjemme seg på kjøretøy som skal krysse kanalen eller å ta seg til fots gjennom tunnelen.

Det siste boligfeltet i brakkebyen ligger like ved motorveien der lastebilene ofte venter i kø, skriver avisen The Guardian. I ly av mørket tusker det hver natt flere hundre migranter rundt bilene for å finne en ulåst bakdør og noen paller å gjemme seg bak.

En mann fra Sudan mistet forrige uke livet da rundt 1.500 migranter forsøkte å storme terminalbygget til Eurotunnel på fransk side av kanalen. Siden juni har ni mennesker mistet livet i forsøk på å entre lastebiler, opplyser nettstedet France Info.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I slutten av forrige uke økte det franske politiet vaktholdet i byen og rundt inngangen til tunnelen.

LES: Vi trenger en kirke som slår seg løs

Butikk og moské

Nødhjelpsarbeidere beskriver leveforholdene i som langt verre enn i mange flyktningsleire andre steder i verden, ifølge The Telegraph.

Brakkebyen flyter over av søppel og skitt, engangsgriller og provisoriske plasttelt.

I leiren, som har fått tilnavnet Jungelen, er det ikke bare en kirke som er reist. Under svart plast er det åpnet en butikk hvor man kan få kjøpt det mest nødvendige, den britiske avisen beskriver et sykkelverksted og flere «moskéer». Disse er ikke er enn skur av plast med grener fra tre eller planker, med den islamske halvmånen på toppen.

Franske myndigheter har i det stille bidratt med toaletter og vannposter. De som har penger, og kanskje kontakter, klarer seg bedre. For mellom 1.000 og 4.000 pund kan man kjøpe seg sikker plass. Brutale mellommenn har for lengst rykket inn i trafikken.

Brakkeby i Calais

En provisorisk teltleir eller brakkeby i den franske havnebyen Calais har fått tilnavet Jungelen.

Ifølge franske myndigheter befant det rundt 3.000 migranter seg i Calais-området i begynnelsen av juli.

Brakkebyen blir fremhevet som et resultat av en mislykket innvandringspolitikk i EU og et eksempel på hvor mangelfullt EU har håndtert den store flyktningstrømmen over Middelhavet.

De langt fleste av migrantene er kommet opp gjennom Europa via EU-land som grenser mot Middelhavet.

Kilde: NTB

Les også
Folk, tro og kjærlighet
Les også
Aarebrot mener norske kristne svikter sine egne
Les også
– Jeg kunne ha blitt det neste offeret
Les også
16-åring døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem
Les også
Tar ned kors fra kirker i KinaFjerner kors