GLAD: – Jeg er glad for at min
...
GLAD: – Jeg er glad for at min bursdag kan også gi andre barn en gave, sier Torunn Torgauten.
Beholder ikke en eneste 
krone selv
Del
Når Torunn Torgauten med Downs syndrom i kveld feirer sin bursdag, ønsker hun penger til funksjonshemmede barn i Ecuador.

– Det er fint å hjelpe andre barn. Jeg er glad for at min bursdag kan også gi andre barn en gave, forteller Torunn Torgauten.

Hun blir 33 år i dag, og dette skal feires på Solbukta Ungdomssenter ved Fredrikstad. I stedet for gaver til seg selv ønsker Torunn at det skal samles inn penger til Misjonsalliansens arbeid blant funksjonshemmede barn i Guayaquil i Ecuador.

LES: Denne dukketrenden har tatt Australia og England med storm

65 gjester

Tor Ivar Torgauten er far til Torunn, og han forteller at i kveld kommer det 65 gjester i hennes bursdag.

– Her skal vi ha et inkluderende fellesskap. Solbukta ordner med maten, og Oddmund Køhn kommer fra Misjonsalliansen og skal vise en film om det prosjektet som pengene skal gå til, forteller Torgauten til Dagen.

Han arbeider som spesialprest i Borg bispedømme. Torgauten er en pådriver for at personer med utviklingshemming og andre som mottar offentlige omsorgstjenester skal få dekket behov for tros- og livssynsutøvelse.

Møte i bofellesskap

– En fredag i måneden har vi et såkalt «kirkemøte» i et bofellesskap med utviklingshemmede, og her er også Torunn med. Vi har andakt og sang, og så samler vi inn penger til det samme prosjektet i Ecuador, forteller Tor Ivar Torgauten.

 

Da Torunn ble 30 år, inviterte de mange gjester til bursdagen. Også den gang ville de at gaver skulle gå til funksjonshemmede i Ecuador.

– Fin bursdagsfeiring

De som kom i bursdagen fikk brosjyrer om prosjektet fra Misjonsalliansen, og det ble samlet inn omkring 17.000 kroner.

– Jeg vil sterkt anbefale at man bruker bursdagen sin til å samle inn penger til de som trenger det mer enn oss. Det å gi en gave til andre er en fin måte å feire dagen sin på, understreker Tor Ivar Torgauten.

Veldig takknemlig

Generalsekretær Arnt H. Jerpstad er veldig takknemlig for at Torunn Torgauten bruker bursdagen sin til å samle inn penger til funksjonshemmede i Ecuador.

– Vi synes det er kjempeflott at Torunn har et så stort hjerte for disse barna at hun har valgt å vie bursdagen sin til dem – igjen! For hun har jo gjort det tidligere også, sier Jerpstad til Dagen.

– Hun er en raus dame med et stort hjerte! Vi er heldige som har en slik støttespiller som henne. Torunn skaper forandring i en urettferdig verden, og inspirerer andre til å gjøre det samme, legger han til.

Rehabilitering av barn

Pengene fra Torunn Torgautens bursdag går først og fremst til de to rehabiliteringssentrene «Centro Creer», som ligger i Guayaquils storbyslum.

Omtrent 250 familier er tilknyttet disse sentrene. Her får barna fysioterapi, trening, enkel undervisning og hjelp til å mestre daglige gjøremål.

Misjonsalliansen jobber også med foreldre, myndigheter og lokalsamfunn for at barna skal bli inkludert i skole- og arbeidsliv.

– Det er veldig oppløftende å se hvordan støtten fra Torunn og andre i Norge forandrer menneskers liv på den måten, understreker Arnt H. Jerpstad.

downs syndrom,sør-amerika,ecuador,inspirasjon