SJOKKERENDE: Forfatteren legger fram en rekke sjokkerende opplysninger. For eksempel forteller han at hvis dagens trender ikke forandrer seg dramatisk, vil islam ganske snart slå kristendommen som verdens største religion, skriver Tore Lund.

Antikrist og hans rike

Joel Richardson bygger sin fremstilling av endetiden på en sammenligning mellom Bibelens og Koranens ord. Han påstår at Mahdi har klare likhetstrekk med Bibelens Antikrist.

Bemerk at på bokens omslag står trykkfeilen «ventende» messias!

I forbindelse med publiseringen av denne boken har forlaget et par ganger presentert hele to sider med reklame. På den ene av sidene var bokens tittel satt som overskrift, på den andre siden stod følgende overskrift: «Fellestrekk mellom Antikrist og islams Mahdi.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leseren bør merke seg denne overskriften, fordi bokens hovedtema dreier seg om islams ventede (!) Mahdi, den 12. imam, som oppviser visse likhetstrekk med Bibelens Antikrist. Og muslimene regner med at Mahdi skal lede dem til seier i felttoget mot jøder og kristne i endens tid.

LES OGSÅ: EU - et sete for Antikrist?

Islam blir snart størst

Forfatteren legger fram en rekke sjokkerende opplysninger. For eksempel forteller han at hvis dagens trender ikke forandrer seg dramatisk, vil islam ganske snart slå kristendommen som verdens største religion. Islam er verdens hurtigst voksende religion, og den vokser fire ganger raskere enn kristendommen. Det påstås at hvis dagens utvikling fortsetter, vil halvparten av alle fødsler i verden være muslimer i 2055!

Richardson kan fortelle at hvert år konverterer tusener av amerikanere til islam. Og en trist side ved dette er at over 80 prosent av disse amerikanske konvertittene er oppvokst i kristne menigheter, et tall som utgjør omkring seksti tusen per år.

LES OGSÅ: Er jeg et endetidstegn?

Mange ulike tolkninger

I årenes løp har jeg i Dagen anmeldt en rekke bøker som tar for seg Bibelens lære om «de siste tider». Her er særlig Johannes´ åpenbaring aktuell, supplert med ord fra blant andre Jesus og Paulus. Men det som har slått meg, er at antall ulike tolkninger ofte er identisk med antall forfattere som skriver. Og hvem har da rett?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Derfor vil jeg råde leserne til litt skepsis mot flere av Richardsons påstander. Noen av påstandene hans er ikke koransitater, men de er hentet fra kommentarer til og skrifter om Koranen.

Og her kan det være uenighet mellom forskjellige muslimske grupper. Men jeg vil likevel si til leserne at boken er både interessant og viktig, blant annet fordi den tar for seg «de siste tider», og disse er nå kanskje ikke så langt unna?

Antikrist

I denne sammenheng er det viktig å kjenne til islams teologi, med spesiell vekt på eskatologien, altså læren om de siste ting. I Johannes´ åpenbaring kapittel 13 kan vi lese at djevelens fremste plan for de siste dager er å skape to mennesker som skal forføre innbyggerne på jorden, nemlig Antikrist og Den falske profet.

Går vi over til Koranen, så finner vi der to tilsvarende skikkelser, nemlig en person kjent som Mahdi, som har omtrent samme funksjon som Bibelens Antikrist, samt dennes profet.

Dessuten står det en hel del om Jesus i Koranen, fordi han regnes som Allahs største profet før Muhammed kom. I sin avskjedstale til disiplene sa nemlig Jesus: «Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå. Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten» (Joh. 16,12f). Og ifølge islam er denne sannhetens Ånd identisk med Muhammed!

Bibelen og Koranen

Richardson bygger altså sin fremstilling av endetiden på en sammenligning mellom Bibelens og Koranens ord. Han påstår at Mahdi har klare likhetstrekk med Bibelens Antikrist. Bibelen forteller at Antikrist vil forfølge Guds folk, og ifølge Koranen er Mahdis fremste oppgave å omvende jøder og kristne til islam. Muslimer over hele verden vil være forpliktet på å følge Mahdi når han kommer. Til slutt vil han erobre Jerusalem og sette opp sin tronstol på selve tempelhøyden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I det hele viser islams lære om endetiden flere paralleller til Bibelens profetier. I Mekka hadde nemlig Muhammed lært mye av de kristne som bodde der, og derfor kjente han til flere ting i den kristne tro, noe som også gjenspeiler seg i mange deler av Koranen.

Seieren tilhører Jesus

Koranens eskatologi er en inspirerende faktor bak islams erobringer, slik at når for eksempel ISIS begår sine forferdelige torturhandlinger, så mener de at de bare følger Allahs befaling. For ifølge Koranen skal både jøder og kristne – omtalt som hunder og griser! – utryddes, og til slutt skal Mahdi herske over hele jorden med Jerusalem som sentrum. Og ayatollah Ibrahim Amini sier det slik: «Mahdi vil tilby islams religion til jødene og de kristne. Hvis de godtar den, vil de bli spart, hvis ikke, vil de bli drept!»

Men Jesu siste ord til sine disipler lød: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden.» Derfor vet vi at seieren tilhører ham.

Les også
EU - et sete for Antikrist?
Les også
Nei til EU varsler omkamp om EØS
Les også
Dommedag både fra ja- og nei-siden
Les også
Vinner av Fritt Ord-pris fengslet i Aserbajdsjan