Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Vilje
Del
Å være en kristen er å gjemme seg i Kristus. Det vil si å være helt tilgitt og rettferdig på grunn av det Jesus gjorde.

«Hvor bor du?» spurte to disipler. «Kom og se!» sa Jesus. Livene til de to disiplene ble noe helt annet enn de kunne forutse.

Å være en kristen er å gjemme seg i Kristus. Det vil si å være helt tilgitt og rettferdig på grunn av det Jesus gjorde. På samme måte skal du få gjemme deg i Jesus, ved å gjemme deg i hans vilje.

Begge deler skjedde med de to disiplene som fulgte han som sa «kom og se!». Han gav sitt liv for dem, og han kalte dem inn i sin Himmelske Fars vilje. De gjemte seg i tilgivelsen, og de gjemte seg i Guds vilje. For begge deler er Kristus. Det er én og samme person.

Da blir Guds vilje en varetekt. En varetekt som har alt å gjøre med hva han gjorde for deg på korset. I tider når jeg virkelig er utfordret til å velge Guds ledelse, er det kun dette som gjelder. Jeg må gjemme meg i det enkle evangeliet. Bare der kan jeg ta imot og forbli i hans vilje. Alle andre steder roper «umulig».

Ordet «lydighet» har ofte en negativ klang i dag. Men hva om Guds vilje er et sted inne ved hans hjerte? Å gjøre hans vilje er egentlig noe veldig personlig. Det innebærer å gjemme seg dypt i Kristus.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)