Inspirasjonsfoto: Fotolia
Inspirasjonsfoto: Fotolia
Varsomt
Del
Som hyrden skal han gjete sin hjord og samle lammene i sine armer. Han skal bære dem ved barmen og lede deres mødre varsomt. (Jes 40:11)

For ikke veldig lenge siden hang bildene overalt. Jesus med uvanlig velfrisert skjegg, og et lam på armen, eller skulderen. Eller som beskrevet i verset over, med både flokken, lammet og mødrene.

Vi snakker fremdeles om Jesus som hyrde. Men det er mange andre sider av Jesus vi har hatt behov for å se. Hyrden med ­lammene og mødrene har kanskje blitt litt vel mildt og ­gammeldags?

Kan jeg foreslå at det er stor kraft i det varsomme? Det er i alle fall konteksten foran og bak verset. «Herren din Gud ­kommer, full av kraft…» og «Hvem har målt havet med sin hule hånd…»

En mor som blir ledet varsomt, kan selv lede varsomt, slik bare en mor kan. Og bli den sterkeste ballasten et voksent menneske siden har med seg. Et barn som blir båret inne ved Jesu hjerte, kan raskt finne tilbake dit senere i livet.

Hva duger sterke våpen og gode ferdigheter, om noe av det aller viktigste mangler? Denne «myke» kjernen som er forut­setning for alt som ser sterkt og viktig ut. For menigheter, ledere og nasjoner. 


La dette være noe av det første vi ser etter når vi vil vekst i Guds rike. For det er Guds kraft.