Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Unge 
Salomos bønneemner
Del
«Be om hva du vil!» (1 Kong 3:5)

Det var beskjeden han fikk etter far Davids død. Nå var unge Salomo blitt konge. «Be om hva jeg vil?» Tankene var innom både det ene og det andre. Makt. Rikdom. Kjendis-status. God helse. Seier i krig.

Men han ble plutselig ble så liten der han lå. Og han innrømmet sin usikkerhet: «Nå har du da, Herre, min Gud, gjort din tjener til konge i min far Davids sted. Men jeg er bare en ungdom, og ofte vet jeg verken ut eller inn» (3:7)! I hjertet begynte en helt annen type ønsker å ta form: Jeg trenger dømmekraft. Visdom til å behandle folk rettferdig. Overskudd til å styre på en klok måte. Og … jeg må ikke la travelhet og business legge et slør over forholdet mitt til Israels Gud.

Hovedsetningen i svaret hans ble derfor: «Så gi da din tjener et lydhørt hjerte!» Jeg vil lytte til deg, til det du gjennom ditt ord vil si meg. Jeg vil gjerne være som far David – i de tidene han bøyde seg under Guds bud. Jeg vil ha et oppriktig hjerte.

I tjenesten for Herren skal vi ta lærdom av unge Salomo: Innrømme vår hjelpeløshet. Be: «Gi meg et lydhørt hjerte!» Og vi skal fortsette i samme spor. «Uten deg vet jeg verken ut eller inn. Men du må lede meg ved ditt ord.»