Illustrasjonsfoto: Fotolia
Illustrasjonsfoto: Fotolia
Tro
Del
«Og salig er hun som trodde, for det som Herren har sagt henne, skal gå i oppfyllelse.» Lukas 1:45

Møtet mellom Elisabeth og Maria ligner det mange av oss har sett og opplevd. Den ene kjenner igjen det den andre ­bærer, og begge fryder seg i ­Ånden.

Det gjelder noe veldig konkret her. Begge bærer et barn, Jesus, og døperen Johannes. Elisabeth sier «Hvordan kan det skje at min Herres mor kommer til meg?».

Og Elisabeth sier at Maria er «salig» som trodde det Gud sa til henne. Og at det skal gå i ­oppfyllelse.

For noen kan dette med tro være et sårbart tema. Å tro ord man opplever å ha mottatt fra Gud. Men jeg har lyst til å løfte opp Elisabeth sitt ord «salig».

Det går an å misforstå Gud. Det går an å ha bedre eller dårligere måter å «stå i tro» på. Men det følger noe veldig godt med å velge å tro det ordet Herren gir oss.

Det var ikke enkelt. Det er bare i ettertid at «jule-evangeliet» er en harmonisk historie. Men Maria visste hva Herren hadde sagt henne. Og hun valgte å ta imot, og tro. Og hun fant styrke i Elisabeth som stod i det samme.

Det var ikke en overfladisk glede, og ikke uten motstand eller utfordrende omstendigheter. Det gjaldt den gleden og velsignelsen som Bibelen kaller salig.