Illustrasjonsfoto: Fotolia
Illustrasjonsfoto: Fotolia
Trøst og trygghet
Del
Det er som om vi hører Jesus si, «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» Matt.11,28.

Når salmen om den gode hyrde og andre trøstesalmer lyder, det være seg på sykeleiet, i tunge stunder og i utallige sorg - og krisesituasjoner, så opplever nok de fleste dette som et godt og varmt håndtrykk fra Gud selv. Det er som om vi hører Jesus si, «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» Matt.11,28.

David vitner: «Herren er min hyrde, jeg mangler ikke noe. Han lar meg ligge i grønne enger; han leder meg til vann der jeg finner hvile. Han gir meg nytt liv.»

Ordene om Jesus som gjeteren eller hyrden er fylt av kjærlighet, håp og omsorg. Det er ord som gir trøst og trygghet i livets tunge og vanskelige stunder. Det er som et godt håndtrykk fra himmelen.

Jesus sier i samme kapitel, vers 28, « - jeg gir dem evig liv, og de skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd.» Dette løftet skal vi få ta til oss og med oss ut i hverdagen.