Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Synderes venn
Del
Det er viktig å bli klar over at Jesus ikke er kommet for å kalle rettferdige, men syndere. Matt. 9,13.

Det dukker ofte opp fine minner fra ungdomstiden, da vi på møter, stevner og store samlinger i glede og begeistring sang et kor, «Han er mer enn en venn, han er mer enn en venn, han er alt, ja livet for meg. Se kongenes konge og synderes venn. Han er mer enn en venn for meg».

Når vi sang «synderes venn», så forstod vi at det dreide seg om noe mer enn bare et vanlig vennskap. Selv om det er viktig nok. Nei, vi skjønte at vi var syndere som trengte Guds tilgivelse, og at vi måtte søke Jesus og leve i Guds lys.

Det er mange som ikke ser at de er syndere. Det er bare Den Hellige Ånd som kan hjelpe oss til å se det og at vi trenger Guds nåde og tilgivelse. Det er viktig å bli klar over at Jesus ikke er kommet for å kalle rettferdige, men syndere. Matt. 9,13. Vi trenger derfor Jesus Kristus som Herre og Frelser.

Da presten Stearns hadde talt på et møte, kom en fremmed bort til ham og sa: «I dag likte jeg ikke Deres tale. Istedenfor å tale om Jesus som korsfestet for våre synder, skulle De ha talt om Ham som vårt store eksempel.»

Presten konfronterer ham med at Jesus ikke gjorde synd, og spør om han kan følge ham i det. Han ble nå litt forvirret og måtte svare at det kunne han ikke. Stearns sier da, «Da trenger De ikke Jesus bare som eksempel, men som Frelser». Og slik er det for alle.

Han kan fullkomment frelse den som kommer til Gud ved Ham!