Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Stå fast
Del
I Ordspråkene står det om å holde stø kurs og å følge de rette sporene: «Legg merke til de spor du skal følge, hold hele veien stø kurs! Vik ikke av til høyre eller venstre, hold foten borte fra det som er ondt.» 4,26–27.

De fleste erfarer at dette ikke alltid er lett. Vi settes ofte på prøve. Vi konfronteres med vanskelige spørsmål og avgjørelser. Vi lever i et samfunn og i en virkelighet som krever mye av oss. Vi opplever at vi ikke alltid fullt ut makter å holde stø kurs. Det stilles krav til vår ærlighet, troskap og våre moralske og etiske holdninger og verdier.

Det skal både mot og karakter til ikke å vike fra det en innerst inne er overbevist om er det riktige, blant annet i forhold til Guds ord. I en rekke situasjoner og forhold vil det kreve et klart standpunkt, ja eller nei. Men ofte viker en unna.

Man velger den enkleste og letteste vei, tror en, og følger med strømmen. Presset utenfra og det «flertallet» mener, avgjør ofte holdninger og handlinger. Og det er ikke det lureste man kan gjøre. Det er mange som i ettertid angrer på sine valg.

«Hvis du ikke står for noe, kommer du til å falle for hva som helst.» (Sitat). Det vises til Jesaja 7,9 b, «Vil dere ikke tro, kan dere ikke stå støtt», og i en annen oversettelse: «Hvis du ikke står fast i troen, vil du ikke bli stående i det hele tatt.»