Illustrasjonsfoto: Rey Perezos
...
Illustrasjonsfoto: Rey Perezoso/CC/Flickr
Skatten
Del
For der skatten din er, vil også hjertet ditt være. Matt 6:21

I vår del av verden har kristenlivet vært en del av samfunnet i mange generasjoner. Gjennom tider med økonomisk vekst og trygghet.

Det finnes så mye godt i et velordnet samfunn. Men det kan føre med seg prioriteringer som er så selvsagte, at ingen stiller spørsmål ved dem.

Jesus levde i en kultur preget av Guds ord. Likevel sa han til sine etterfølgere; «der skatten din er, vil også hjertet ditt være».

Vi er raske til å si at det ikke er noe galt med denne eller denne prioriteringen. Bare vi vet hvor hjertet vårt er. Men kanskje vi er vel raske med å si det?

For hvilken vei peker skotuppene våre? Det er livet vårt som virkelig viser hva skatten vår er. Det nytter ikke å ta seg sammen, det er skatten som styrer hjertet.

Den som ikke oppgir alt han eier, kan ikke være min disippel, forklarer Jesus et annet sted. Det høres hardt ut, men snakker om realiteter. For å ikke være villig til å slippe alt man eier, er å ha skatten sin et annet sted. Jesus beskriver det som å mangle penger til å fullføre et tårn, eller menn nok til å gå mot en hær. (Luk 14)

Gjennom alle tider kaller Jesus mennesker til oppbrudd. Midt i det som er bra, velordnet, og gudfryktig.