Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Se på Jesus
Del
Han advarer oss når vi er på vei ut av veien, reiser oss opp når vi faller og styrker oss med sin kraft og oppmuntrende ord gjennom Bibelens rike løfter.

– Åtter er en kapproingsbåt som ros av åtte personer med en åre hver. Dette er den eneste båtklassen i internasjonal konkurranseroing som har «cox» (styrmann/-kvinne). Klassen er olympisk både for kvinner og menn, kan vi lese på wikipedia. Videre kan vi lese at coxens oppgave er å motivere roerne, i tillegg til å sørge for at de ikke drar ut til høyre eller venstre. I dag bruker coxen også «cox-box», et slags høyttaleranlegg som er i båten slik at alle skal kunne høre kommandoene.

Roerne selv sitter med ryggen mot retningen båten går i, og kan ikke selv se om en glir ut av kurs eller hvor langt det er til mål.

Vi har ikke gått veien til Himmelen før. Går vi etter eget lykkebefinnende, blir det som å gå baklengs gjennom livet, og vi har ingen mulighet for å nå Himmelens herlighet. Men Jesus både er veien og har gått veien. Han er også vår beste cox.

Gjennom sitt Ord, Den Hellige Ånd, Ordet, det kristne fellesskapet og sakramentene ønsker han å motivere oss til å følge den smale veien mot målet med stor frimodighet. Han advarer oss når vi er på vei ut av veien, reiser oss opp når vi faller og styrker oss med sin kraft og oppmuntrende ord gjennom Bibelens rike løfter.

Derfor skulle vi ha våre hjertes øyne fast festet på Ham og ikke la blikket flakke hvileløst omkring.

 

God morgen, her kan du lese dagens andakt ☺️☀️

Posted by Dagen on  Tuesday, April 17, 2018